Вучићев долазак био би велики и храбар корак

Начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић каже да би долазак премијера Србије Александра Вучића у Сребреницу био велики и храбар корак, у правцу помирења и заједничке будућности.

Регион 03.07.2015 | 22:00
Вучићев долазак био би велики и храбар корак

Ћамил Дураковић је рекао да је "тренутна Вучићева политика, политика храбрости" и да ће, уколико српски премијер дође у Сребреницу "у оваквом времену" он то поздравити.

После тога би, како каже, могли "кренути у неке искреније процесе помирења и боље будућности".

Дураковић је, одговарајући на питања новинарима, рекао да не може да улази у то да ли би евентуални Вучићев долазак био под притиском, али сматра да ће оно што ће "све очи света на тај дан видети" бити оно што премијер Србије тиме поручује у вези са оним што се у Сребреници догодило.

"Негирао он, прихватао или не прихватао, његово физичко присуство у Меморијалном центру на чијој табли пише 'Спомен обележје за жртве геноцида из 1995' је довољан доказ да је он дошао ту да ода почаст жртвама", рекао је Дураковић новинарима.

Дураковић је истовремено нагласио да, без обзира на сукобе у медијима, сматра да би долазак Вучића у Сребреницу био велики корак.

"Апсолутно поштујем начин и концепт Вучићеве политике у времену кад је Србија прилично под притиском међународне јавности и јавности у земљи у односу на Сребреницу", рекао је Дураковић.

Додао је да је као начелник општине Сребреница и председник Организационог одбора, већ рекао да је свако ко жели да дође 11. јула да ода почаст жртвама добродошао и биће подједнако третиран као и сви други.

Истиче да нема дилему око доласка Вучића, иако би то наишло на осуде Бошњака због његових ранијих изјава, и да у Вучићу види премијера Србије, земље која је симболички врло важна за регионално помирење.

(Тањуг)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ДУЛЕ

03.07.2015 20:12

БРАВО ЗА Г.ДУРАКОВИЦА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан.бл

04.07.2015 01:08

Господине Дураковицу, сваки политицар из Србије и Р Српске се поклонио зртвама и то је било храбро. А да ли се неко од Васих политицара поклонио за убијене Србе у Сребреници и око Сребренице??? Храбар потез би био када би Ви Муслимани открили прави број убијених тј страдалих. Када би се неки од Васих политицара поклонио Српским зртвама.. Храбар потез би био да откријете позадину договора Алије Изетбеговица и Била Клинтона око зртвовања Сребренице. Храбро би било да процесуирате Орица за убиства Муслимана у Сребреници а да не говоримо о убиствима Срба. Храбро би било да признате да се није догодио геноцид јер је Ратко пустио зене и децу а задрзао само оне који су палили Српска села. Толико о Васој храбрости. Нису дзаба рекли, Нит' је куја окотила вука, нит' је була родила хајдука. Запамти, свака истина се дозна , мозда не одма' али изадје на видело -кад-тад

Name

Едо , Слатина - Тузла

04.07.2015 06:04

И овог Дураковица свугдје, али не знам да ли уопсте има БиХ папире јер посједује америцки пасос,а ако се не варам закон УСА не признаје двојно дрзављанство,знаци када се узари ситуација овдје он има излазну стратегију а то је бијег!

Name

Ре

04.07.2015 06:21

Дуле води га куци ако ти ваља.

Name

ре Дуле

05.07.2015 12:29

ре.Дуле...Гавране,гавране,свега имаш ал" п..ети немаш...г.Дураковићу.када раставите жртве од злочинаца у Поточарима доће многи Срби да се поклоне...сви знамо да је"ЗЛОЧИНАЦ" Орић имао на хиљаде помагача,гдје су сада ти злочинци...коме се поклањати

Name

Криле

03.07.2015 21:08

Да смо ми ово признали прије 10 година не би било оволико фрке. Овако имам осјецај да све ово признајемо сваке године па до бескраја. Рецимо једном, било је, погријесило се па ајмо даље. Ко је крив да одговара!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

03.07.2015 21:39

Ре за Криле Да је била тарапанз јесте али не толико колико је птиказано и надувано да би се један народ фаворизовао као страдалник а од зртава правили и приказали као злоцинци.Цифре страдалих су надуване јер су се појавили људи зиви и здрави који су објелодањени као нестали и страдали сто инплицира на озбиљну сумњу на број зртава.Свакако треба одговарат за злоцине ко их је поцинио.Правосудје несмије и немозе бити пристрасно ако се зрли доци доо јскреног помирења?! СВАКА МАЈКА ИСТО ПЛАЦЕ БЕЗ ОБЗИРА НА ВЈЕРУ НАЦИЈУ И РЕЛИГИЈУ.!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.07.2015 03:07

До год се само Срби осудјују за злоцине а од муслимана праве зртве ту нема помирења и не треба да га буде. Сви који су убијали невин народ и униставали другом имовину морају одговарати и само тад мозе доћи до помирења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.07.2015 05:28

Па криле шта мислиш зашто се још не објављују резултати пописа становништва у БиХ, па управо због надуване цифре побијених у Сребреници. Све је ово политика, нажалост која од нас прави убице, зна се добро, да је од стране Насера Орића побијено више муслимана него што су то Срби урадили. Ево свједоци смо посљедњих дана да појединци из Сребренице иступају са изјавама које ово потврђује. Вријеме ће све показати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лав

04.07.2015 05:53

Све је ово Дураковиц лијепо рекао али о каквој бољој будуцности прицамо кад се дигла толика прасина поводом хапсења цовјека који је одговоран за толике злоцине над Србима и прогласавате га херојем. Гдје је ту зеља за помирењем. Сваке године трците по свијету да осудите цитав српски народ као и злоупотреба институција наводно заједницких, а Срби су пуно тога претрпјели зла због те Сребренице а кривци се знају. Да Орицеве снаге нису нанијеле толико зла у том рејону не би се ни десила Сребреница али и убијање тих српских цивила Ориц назива легитимни војни циљ. Вуцицу ваљда ниси луд ици стати раме уз раме са Орицом и да ти се подсмијава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

десимир

04.07.2015 06:02

Па прије пар дана си говорио да не долази да му се не мозе гарантовати безбедност. Кад су пустили злоцинца Орица онда би требао доци. А у ствари ко си ти да то коментарисес. Ти си обицни портир за Вуцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

04.07.2015 07:14

Које лицемерство је сад кад је злоцинац Ориц на слободи. Треба вам Вуциц а пре пар дана није вам требао.Позовите ви Орица нек он вама тацно казе колико је побио он муслимана и колико их је помрло од глади због њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

04.07.2015 11:06

Е мој Ћамиле, као да се ти нешто питаш. У тебе је "убачен" Бакиров цд па глумиш папагаја. Нема помирења нити га је било вјековима. Са вама је то немогуће постићи јер сте толико зла нањели српском народу и буквално били увјек слуге окупатору како би били у могућности да то опет урадите. Никада ама баш никада то нисте могли сами па ни сада. Неће вам то проћи. Улизице нико не цјени и користи их само док им требају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пусти прицу

04.07.2015 11:07

Ти Дураковицу ниста не радис на помирењу.Видио сам,како си стао иза цовјека који коље и зиве оци људима вади.Ми Срби да смо стално говорили о Јасеновцу никад се рат не бих заврсио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брле

04.07.2015 21:19

Па био је Тадиц, ста они хоце, да сваке године иде неко од српских политицара да клања с њима. Ови нису нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

05.07.2015 14:37

Таман толико велики колико и твој долазак на помен Српским жртвама у Сребреници и око Сребренице.

ОДГОВОРИТЕ