Vučićev dolazak bio bi veliki i hrabar korak

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković kaže da bi dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenicu bio veliki i hrabar korak, u pravcu pomirenja i zajedničke budućnosti.

Region 03.07.2015 | 22:00
Vučićev dolazak bio bi veliki i hrabar korak

Ćamil Duraković je rekao da je "trenutna Vučićeva politika, politika hrabrosti" i da će, ukoliko srpski premijer dođe u Srebrenicu "u ovakvom vremenu" on to pozdraviti.

Posle toga bi, kako kaže, mogli "krenuti u neke iskrenije procese pomirenja i bolje budućnosti".

Duraković je, odgovarajući na pitanja novinarima, rekao da ne može da ulazi u to da li bi eventualni Vučićev dolazak bio pod pritiskom, ali smatra da će ono što će "sve oči sveta na taj dan videti" biti ono što premijer Srbije time poručuje u vezi sa onim što se u Srebrenici dogodilo.

"Negirao on, prihvatao ili ne prihvatao, njegovo fizičko prisustvo u Memorijalnom centru na čijoj tabli piše 'Spomen obeležje za žrtve genocida iz 1995' je dovoljan dokaz da je on došao tu da oda počast žrtvama", rekao je Duraković novinarima.

Duraković je istovremeno naglasio da, bez obzira na sukobe u medijima, smatra da bi dolazak Vučića u Srebrenicu bio veliki korak.

"Apsolutno poštujem način i koncept Vučićeve politike u vremenu kad je Srbija prilično pod pritiskom međunarodne javnosti i javnosti u zemlji u odnosu na Srebrenicu", rekao je Duraković.

Dodao je da je kao načelnik opštine Srebrenica i predsednik Organizacionog odbora, već rekao da je svako ko želi da dođe 11. jula da oda počast žrtvama dobrodošao i biće podjednako tretiran kao i svi drugi.

Ističe da nema dilemu oko dolaska Vučića, iako bi to naišlo na osude Bošnjaka zbog njegovih ranijih izjava, i da u Vučiću vidi premijera Srbije, zemlje koja je simbolički vrlo važna za regionalno pomirenje.

(Tanjug)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

DULE

03.07.2015 20:12

BRAVO ZA G.DURAKOVICA....

ODGOVORITE
Name

Dejan.bl

04.07.2015 01:08

Gospodine Durakovicu, svaki politicar iz Srbije i R Srpske se poklonio zrtvama i to je bilo hrabro. A da li se neko od Vasih politicara poklonio za ubijene Srbe u Srebrenici i oko Srebrenice??? Hrabar potez bi bio kada bi Vi Muslimani otkrili pravi broj ubijenih tj stradalih. Kada bi se neki od Vasih politicara poklonio Srpskim zrtvama.. Hrabar potez bi bio da otkrijete pozadinu dogovora Alije Izetbegovica i Bila Klintona oko zrtvovanja Srebrenice. Hrabro bi bilo da procesuirate Orica za ubistva Muslimana u Srebrenici a da ne govorimo o ubistvima Srba. Hrabro bi bilo da priznate da se nije dogodio genocid jer je Ratko pustio zene i decu a zadrzao samo one koji su palili Srpska sela. Toliko o Vasoj hrabrosti. Nisu dzaba rekli, Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka. Zapamti, svaka istina se dozna , mozda ne odma' ali izadje na videlo -kad-tad

Name

Edo , Slatina - Tuzla

04.07.2015 06:04

I ovog Durakovica svugdje, ali ne znam da li uopste ima BiH papire jer posjeduje americki pasos,a ako se ne varam zakon USA ne priznaje dvojno drzavljanstvo,znaci kada se uzari situacija ovdje on ima izlaznu strategiju a to je bijeg!

Name

Re

04.07.2015 06:21

Dule vodi ga kuci ako ti valja.

Name

re Dule

05.07.2015 12:29

re.Dule...Gavrane,gavrane,svega imaš al" p..eti nemaš...g.Durakoviću.kada rastavite žrtve od zločinaca u Potočarima doće mnogi Srbi da se poklone...svi znamo da je"ZLOČINAC" Orić imao na hiljade pomagača,gdje su sada ti zločinci...kome se poklanjati

Name

Krile

03.07.2015 21:08

Da smo mi ovo priznali prije 10 godina ne bi bilo ovoliko frke. Ovako imam osjecaj da sve ovo priznajemo svake godine pa do beskraja. Recimo jednom, bilo je, pogrijesilo se pa ajmo dalje. Ko je kriv da odgovara!?

ODGOVORITE
Name

snouden

03.07.2015 21:39

Re za Krile Da je bila tarapanz jeste ali ne toliko koliko je ptikazano i naduvano da bi se jedan narod favorizovao kao stradalnik a od zrtava pravili i prikazali kao zlocinci.Cifre stradalih su naduvane jer su se pojavili ljudi zivi i zdravi koji su objelodanjeni kao nestali i stradali sto inplicira na ozbiljnu sumnju na broj zrtava.Svakako treba odgovarat za zlocine ko ih je pocinio.Pravosudje nesmije i nemoze biti pristrasno ako se zrli doci doo jskrenog pomirenja?! SVAKA MAJKA ISTO PLACE BEZ OBZIRA NA VJERU NACIJU I RELIGIJU.!!

ODGOVORITE
Name

Zoran

04.07.2015 03:07

Do god se samo Srbi osudjuju za zlocine a od muslimana prave zrtve tu nema pomirenja i ne treba da ga bude. Svi koji su ubijali nevin narod i unistavali drugom imovinu moraju odgovarati i samo tad moze doći do pomirenja.

ODGOVORITE
Name

Ja

04.07.2015 05:28

Pa krile šta misliš zašto se još ne objavljuju rezultati popisa stanovništva u BiH, pa upravo zbog naduvane cifre pobijenih u Srebrenici. Sve je ovo politika, nažalost koja od nas pravi ubice, zna se dobro, da je od strane Nasera Orića pobijeno više muslimana nego što su to Srbi uradili. Evo svjedoci smo posljednjih dana da pojedinci iz Srebrenice istupaju sa izjavama koje ovo potvrđuje. Vrijeme će sve pokazati.

ODGOVORITE
Name

lav

04.07.2015 05:53

Sve je ovo Durakovic lijepo rekao ali o kakvoj boljoj buducnosti pricamo kad se digla tolika prasina povodom hapsenja covjeka koji je odgovoran za tolike zlocine nad Srbima i proglasavate ga herojem. Gdje je tu zelja za pomirenjem. Svake godine trcite po svijetu da osudite citav srpski narod kao i zloupotreba institucija navodno zajednickih, a Srbi su puno toga pretrpjeli zla zbog te Srebrenice a krivci se znaju. Da Oriceve snage nisu nanijele toliko zla u tom rejonu ne bi se ni desila Srebrenica ali i ubijanje tih srpskih civila Oric naziva legitimni vojni cilj. Vucicu valjda nisi lud ici stati rame uz rame sa Oricom i da ti se podsmijava.

ODGOVORITE
Name

desimir

04.07.2015 06:02

Pa prije par dana si govorio da ne dolazi da mu se ne moze garantovati bezbednost. Kad su pustili zlocinca Orica onda bi trebao doci. A u stvari ko si ti da to komentarises. Ti si obicni portir za Vucica.

ODGOVORITE
Name

Boki

04.07.2015 07:14

Koje licemerstvo je sad kad je zlocinac Oric na slobodi. Treba vam Vucic a pre par dana nije vam trebao.Pozovite vi Orica nek on vama tacno kaze koliko je pobio on muslimana i koliko ih je pomrlo od gladi zbog njega.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

04.07.2015 11:06

E moj Ćamile, kao da se ti nešto pitaš. U tebe je "ubačen" Bakirov cd pa glumiš papagaja. Nema pomirenja niti ga je bilo vjekovima. Sa vama je to nemoguće postići jer ste toliko zla nanjeli srpskom narodu i bukvalno bili uvjek sluge okupatoru kako bi bili u mogućnosti da to opet uradite. Nikada ama baš nikada to niste mogli sami pa ni sada. Neće vam to proći. Ulizice niko ne cjeni i koristi ih samo dok im trebaju...

ODGOVORITE
Name

pusti pricu

04.07.2015 11:07

Ti Durakovicu nista ne radis na pomirenju.Vidio sam,kako si stao iza covjeka koji kolje i zive oci ljudima vadi.Mi Srbi da smo stalno govorili o Jasenovcu nikad se rat ne bih zavrsio.

ODGOVORITE
Name

brle

04.07.2015 21:19

Pa bio je Tadic, sta oni hoce, da svake godine ide neko od srpskih politicara da klanja s njima. Ovi nisu normalni.

ODGOVORITE
Name

kameleon

05.07.2015 14:37

Taman toliko veliki koliko i tvoj dolazak na pomen Srpskim žrtvama u Srebrenici i oko Srebrenice.

ODGOVORITE