Екстремисти убили 150 људи и дјеце у Нигерији

Готово 150 Нигеријаца је убијено у најновијем нападу Боко Харам у села на североистоку Нигерије, навели су сведоци масакра.

Свијет 03.07.2015 | 09:35
Екстремисти убили 150 људи и дјеце у Нигерији

Убијани су претежно дечаци и мушкарци док су се молили у џамијама, али и жене док су припремале храну код својих домова.

На десетине екстремиста упало је у три удаљена села у нигеријској савезној држави Борно синоћ по локалном времену палећи куће у најкрвавијем пиру те екстремистичке групе од када је нигеријски председник Мухамаду Бухари дошао на власт у мају ове године.

Наоружани нападачи су убили најмање 97 сељана у селу Кукави најтеже погођеном месту екстремиста Боко харам, пренела је агенција АФП.

АП додаје да су сељани у селу Кукава били у неколико џамија и молили се.

Убили су углавном мушкарце, изјавио је сведок Абас Гава, а потврдио високи владин званичник, док су неки борци Боко харам провалили у домове и убијали жене и децу које су припремале вечеру.

АП наводи да је синоћни напад био "директива Исламске државе" да борци појачају нападе током трајања светог месеца Рамазана.

Дан раније екстремисти су напали село Мусарам и наредили мушкарцима да се одвоје од жена и онда отворили ватру по њима. Убијено је укупно 48 особа на лицу места, док је 17 успело да побегне пошто су задобили тешке повреде.

У понедељак, два бомбаша самоубице су дигли себе у ваздух у једном селу у непосредној близини Маидугурија.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Серафим

03.07.2015 08:06

Погледајкте ову слику из Нигерије е за двадест година такви це бити Сиптари и Босњаци до дусе код својих куца и сад се облаце и по пет зена зене ради ислама не не ради ислама него ради радјања тако це њихов наталитет постати доминантан па ције овце његове и њиве-паса тако су и на Косову сиптари сексом победили Србе и србску памет као и црквене водје који као слепци седесе и седе на трону Светог Саве, по мени за белу кугу они су најкривљи сто своје стадо не осоле и не спреце цедоморство Србија је у свету водеца земља по цедоморству па како да нам Бог да срецу и напредак кад се цела нација претворила у убице рода и плода свога абортус је убиство зивога детета у мајци, србски највеци грех је управо ЦЕДОМОРСТВО и мантије које по том питању ниста не цине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уна

03.07.2015 11:24

Муци јадан не био, који си ти ....!А ста це се десити са 3-4 генерацијом од осталих нација? То заборавио, а која си ти генерација па носис таку мрзњу у себи, а тако цес и своје уцити. Не стављај све Босњаке у исти лонац, ја сам један од њих и противим се овим еxтремистима а ти ме блатис таквог, правиш од мене да поступам према теби овако и онда се питас одакле некима испад.

Name

кло

03.07.2015 08:27

Серафиме,попиј лек и чувај здравље .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Серафим

03.07.2015 12:54

Гријесис нецес требати цекати толико .

ОДГОВОРИТЕ