Свадба прекинута због фискалног рачуна

Случај запечаћеног хотела "Бисер" у Дервенти узбуркао страсти у граду на Укрини.

Република Српска 29.05.2015 | 10:51
Свадба прекинута због фискалног рачуна

Све се одиграло изненада, као у добро изрежираном филму, на опште запрепашћење младенаца, више стотина сватова и особља хотела. Инспектори су ступили на сцену око поноћи, таман кад су раздрагани слављеници имали намеру да се засладе великом тортом. "Републичка пореска инспекција, нисмо добили фискални рачун, морамо да затворимо објекат!"

Овим речима, за "Новости", препричавају сведоци недавне драме у, сада већ траком опасаном, познатом дервентском хотелу "Бисер". Још већи шок, међутим, уследио је у приземном делу хотелског комплекса у изнајмљеном диско клубу "Монте Карло", где су такође интервенисали порески инспектори, опет због неиздатог фискалног рачуна.

- Бомба! Имамо анонимну дојаву да је неко у објекат поставио бомбу - завапио је неко од присутних у препуном диско клубу. Дојава о експлозивној направи се убрзо проширила и на спрат хотела, па су и многи сватови спас почели да беже.

Међутим, у насталом метежу порезници се нису дали збунити. Након што су се полицајци, уз будно око ватрогасаца и болничара хитне помоћи, уверили да је реч о лажној дојави, "Бисер" и "Монте Карло" су опасали - траком!

- Овај објекат затворен је због непоштовања одредаба Закона о фискалним касама - стоји на улазним вратима "Монте Карла" на истакнутом решењу пореске управе Министарства финансија РС, уз напомену да се печаћење објекта односи на наредних 15 дана. Трака, истина, није постављена и на улазним вратима хотела. Репортер "Новости" се уверио да је то учињено у унутрашњости објекта на улазу у бар, односно салу и кухињу.

- Печаћење се не односи на изнајмивање соба. Тешкоћа је, међутим, у томе што су потенцијални гости принуђени да се хране "преко воде", тачније морају преко укринског моста у више стотина метара удаљену пицерију "Дел калпо", која је такође у власништву газде хотела - казује извор "Новости" упућен у овај дервентски случај.

Мада је у изненадној акцији републичке инспекције у граду на Укрини запечаћено више објеката, судбина "Бисера" је у фокусу разговора Дервенћана. Једна од најчешћих спекулација је да су неки утицајни тајкуни, па и из самог врха републичке власти, бацили око на "Бисер". Приче иду и даље, да је реч о наставку познатог сукоба овдашњих кланова, или о незаконитом пословању.

Власник хотела се није јављао на телефон. Реч је о Милету Новићу, који се, како незванично сазнајемо, налази на годишњем допусту, при крају издржавања вишегодишње казне затвора, изречене у познатом процесу за проституцију и трговину људима у граду на Укрини.

БОМБЕ, ПРАВЕ И ЛАЖНЕ

Дервентски "Бисер", уз теслићки "Кардијал", ужива глас најрепрезентативнијег у овом делу БиХ. Ширу пажњу је, међутим, и последњих месеци скренуо, такође, по - бомбама! Међутим, за разлику од ове последње, лажно дојављене, како су "Новости" писале, крајем прошле и у марту ове године готово пред самим вратима хотела пронађене су и демонтиране две неексплодиране кашикаре. Како наш лист сазнаје, за њихово постављање полиција је осумњичила извесног Зорана Попадића, из дервентског насеља Мишковци. Међутим, јавност још није прецизније упозната о детаљима и мотивима овог чина, односно случаја који је немало узнемирио Дервенћане.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мк

28.05.2015 21:14

Неразумијем гдје је овдје биссерà?

ОДГОВОРИТЕ
Name

свадба

28.05.2015 22:00

Е какве будалаштине све човјек неће чути! Немам ништа против да се уведе ред у пријављивању пореза, па чак и казни у виду привременог печаћења објекта, али зар није могло да се сачека до ујутро! За не повјеровати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

28.05.2015 23:01

Бозе сацувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

29.05.2015 04:14

Бједници корумпирани људима покварити свадбу,има много застицених који уопсте немају фискалну касу,то су намјерно урадили!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

29.05.2015 04:26

Додикови инспектори тренирају строгоћу. Ко зна шта се иза овога крије, али су макар требали да се свадба заврши. Овако је младенцима и сватовима присјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

угњетавани

29.05.2015 04:57

Нешто ми је ово презиме познато. Значи тачно је да су заратили између себе Бајини и Тегелтијини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

29.05.2015 06:12

А државне фирме....плаћају порез., они су највећи губитаси..сто њих не затворе..треба им за ГОД.одморе...срамота биједници

ОДГОВОРИТЕ
Name

стварност

29.05.2015 07:46

ФУЈ< ФУЈ< није се могло сацекати јутро да се овај велицанствени цин обави како треба.То су в....и немам други израз ,који су ово наредили да се прекине свадба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

29.05.2015 09:20

А 10 метара од Додикове палате, кафе бар Дионис не издаје никад рацуне, никад никоме, и опет ниста, раде све у 16.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаја бл

29.05.2015 09:59

Вецина кафица у самом центру БЛ не издаје фискалне рацуне! 10 метара од Зграде предсједника РС раде Марцелло, Дионис и многи други. И нико не издаје гискални рацун!? И ником ниста...Страсно!

Name

г.п.

29.05.2015 09:29

Ту је налудји младозења и сватови... њих 100, 200, а 3 инспектора. Требали су има главе полупати. Мајмуни, досли у поноц и то на свадбу... свадба је приватна забава весеље, и ајмо разгули одакле си досао и ко те послао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

29.05.2015 12:21

Да су дошли на моју свадбу тако заиграо би ја мало моравац по њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

29.05.2015 14:51

Овдје бих ухапсио оног ко је наредио прекид свадбе. Ако несто није по закону на свадби кад се заврши свадба могло се затворит и казна и све посље свадбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција

29.05.2015 19:26

Добро су просли...ста да су требали платити паркинг...а нису???Браћо,треба стати на реп криминалу.

ОДГОВОРИТЕ