Стиже нови закон о електричној енергији?

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић најавио је да ће Српска донијети нови закон о електричној енергији, чиме ће свеобухватно ријешити питање потребе за либерализацијом тржишта која се поставља пред БиХ у оквиру обавеза према Европској енергетској заједници.

Република Српска 28.05.2015 | 21:08
Стиже нови закон о електричној енергији?

"Представници Европске енергетске заједнице знају да овдје постоји структура која није иста као у другим европским земљама, али да постоји спремност да усагласимо приступ питањима од заједничког интереса, а тамо гдје постоји различит интерес разговараћемо и кроз стручне тимове тражити најбоља рјешења", рекао је Ђокић новинарима у Сарајеву након сусрета са министром спољне трговине и економских односа БиХ Мирком Шаровићем и федералним министром енергије, рударства и индустрије Реуфом Бајровићем.

Када је ријеч о гасу и гасној политици, Ђокић каже да ће с обзиром да се припрема значајан промет овог енергента на подручју цијеле БиХ, Република Српска до краја године донијети закон о гасу.

"Ми имамо Закон о гасу, али оно што у овом тренутку треба да прихватимо од захтјева Европске енергетске заједнице подразумијева већи обим промјена постојећег закона, па то онда мора бити нови закон", појаснио је Ђокић.

Он је рекао да је данашњи састанак био посвећен примјени Трећег енергетског пакета Европске енергетске заједнице и захтјевима према државама чланицама које су дио укупне европске енергетске политике.

"БиХ и оба њена ентитета су од 2002. године у овом програму и припадају овој заједници, те на тај начин партиципирају у њеним активностима у смислу изрвршавања одређених обавеза и провођења одређених политика", подсјетио је Ђокић.

Састанак у Сарајеву организовао је министар Шаровић да би се сагледала актуелна питања у енергетском сектору која произилазе из међународних обавеза БиХ, посебно када је ријеч о обавезама из Трећег енергетског пакета ЕУ.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ниx

28.05.2015 19:16

Гарант неки .. трофазни закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р

28.05.2015 19:24

Докад ће нам овај пинокио'доносити законе

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

28.05.2015 19:41

Да ли је могуће да у једној држави поскупљује електрична енергија а та држава извози електричну енергију, е то вам је код нас случај. Овај ресор свагдје у свијету води човјек од струке, тј. онај који познаје проблеме у тој области, а шта је код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

28.05.2015 19:45

Е, још је остало и електропривреду да униште до краја и можемо се селити. Пинокијев кадар у "Електро-Бијељини", Драган Перић, лоповија и прави милионске штете предузећу, а сад као они ће донијети некакве законе. Народе луди, буди се и на улицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

28.05.2015 20:53

КАКВА ЛАКРДИЈА ПИНОКИО И ЗАКОН . БОЗЕ ИМА ЛИ ТЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

28.05.2015 21:06

Кад цес изаци пред јавност са криминалним досијеима свог претходника и његовог помоцника са енергију. Наравно никад, јер врана врани оци не вади. Једни друге ститите, ал нецете дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђорђе

28.05.2015 22:05

Хахахахаха....милиционер нашао причати о енергетици, па тај не зна ни дефиницију струје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

28.05.2015 22:24

ПИНОКИО ЈЕ ВИДИО ДА ТЕГЕЛТИЈА ПИШЕ ДИВЉЕ ЗАКОНЕ КАКО СЕ ТО ЊЕМУ СВИДЈА И ТО ИСКЉУЧИВО У ЛИЧНОМ ИНТЕРЕСУ СЕБЕ И СВОЈИХ КОМПАЊОНА ИЗ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, ВИДИО ЈЕ ДА ЈЕ БОГДАНИЋ НАПИСАО ЗАКОН КОЈИ ОДГОВОРА ЊЕМУ И ЊЕГОВОЈ БАЊИ У ТЕСЛИЋУ, Е САДА МИСЛИ ПИНОКИО - МОГАО БИ И ОН ДА ВИДИ ДА СЕ ЗАКОНОМ О ЕЛЕКТРИЧНОЈ ЕНЕРГИЈИ РИЈЕШИ СТАЊЕ НА НЕКОМ ЊЕГОВОМ РАЧУНУ, ЈЕР ЧОВЈЕК НЕМА НИ ЈАХТЕ НИ АВИОНА, А И СА ВИЛАМА ЛОШЕ СТОЈИ, ПУКА СИРОТИЊА ТАЈ ДЈОКИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

28.05.2015 22:24

Закон о повечању цијене струје од 8%

ОДГОВОРИТЕ