Саво: Ситуација је више него алармантна!

Ако се овако настави продаваћемо суви таленат који ће неко други усавшравати и узимати новац! "Имамо једну од најталентованијих база на свету када је у питању фудбал, за готове производе бисмо могли да зарађујемо осам, десет до 12 милиона по играчу, а сада је већ то дошло на пет", рекао је потпредседник ФСС.

Фудбал 27.05.2015 | 23:45
Саво: Ситуација је више него алармантна!

Прослављени репрезентативац Србије и потпредседник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић рекао је да је овогодишњи Турнир пријатељства протекао на веома високом нивоу и поручио да му је посебно драго што је што је УЕФА регионални турнир уврстила у њен календар.

Милошевић, који је идејни творац турнира у родној Бијељини, истакао је да су све екипе из бивше Југославије биле одусевљене поруком који такмичење носи.
"Турнир је протекао заиста беспрекорно, чак смо после првог турнира касније добили од клубова захвалнице, како за организацију тако и за саму идеју. Тада смо схватили да је уствари то прича коју треба да подигнемо на још виши ниво, што смо и урадили, а на крају овогодишњег турнира видели да је то био пун погодак. Пре свега у такмичарском смислу, с обзиром да смо гледали много квалитетнији фудбал", рекао је Милошевић.

Милошевић је казао да је сходно већем квалитету турнира било потребно да се и организација подигне на виши ниво.
"Цела организација, укљуцујуци ТВ преносе, ПР службу, судење и само такмичење, показује да је овогодишњи турнир протекао на веома високом нивоу. Да не будем лажно скроман, уверен сам да је ово ниво организације који може да води било коју лигу. Можда звучи као да се превише хвалимо, али заиста то је општи утисак свих људи који су били овде. Клинци овакве ствари до сада нигде нису доживели, а знам све турнире у региону".

Прослављени фудбалер је додао и да је врло битна ствар то што је УЕФА уврстила Турнир пријатељства у званичан календар.
"То је можда најбитнија ствар за његов даљи развој. Ући у календар УЕФА и добити покровитељство европске куће фудбала је изузетно тешко. Да би вам УЕФА дозволила коришћење њеног знака, и РЕСПЕЦТ програма, обично мора да проде четири или пет година, а ми смо то успели после једне. УЕФА је препознала значај наше идеје и ствари за које се залажемо. Следеће године имаћемо много бољу и већу сарадњу са УЕФА, добили турнир који треба да живи 20,30, 50 година… На нама је да наставимо са добрим радом и сацувамо ту лиценцу", навео је потпредседник ФСС.

Према његови речима планови наредних година су још амбициознији.
"Мислим да ова прича може само да расте. Већ сада је више него јасно да постоји потреба клубова у региону да међусобно сарадују, да помогну једни другима и да размишљају о заједничким пројектима. Прича се стално провлацила, али нико није имао храбрости да нешто проба. Поставили смо добру базу за неке разговоре о сарадњи клубова у региону јер је оцигледно да је свима потребна помоц", навео је бивши фудбалер Партизана.

Милошевић је истакао да је потребно доста рада како би се ојачао регионални фудбал.
"Имамо једну од најталентованијих база на свету када је у питању фудбал, за готове производе бисмо могли да зарађујемо осам, десет до 12 милиона по играчу, а сада је већ то дошло на пет. Плашим се да ћемо, ако се овако настави, продавати суви таленат и то ће неки други људи усавршавати и узимати новац. Има безброј примера у последње време колико су ти играчи добили на цени у иностранству после само неколико одиграних утакмица а ми смо их продали за багателу. То је све условљено економском ситуацијом у клубовима. Уколико неку власничку трансформацију не урадимо у наредном периоду, бојим се шта нас све чека…. Ја сам по природи оптимиста, али не могу више да жмурим пред стварима нити сам то икада радио. Ситуација је алармантна.", закључио је Милошевић.

Турнир пријатељства посетиле су фудбалске легенде из региона, као што су Предраг Мијатовић, Иван Гудељ, Момчило Вукотић, Љубиша Дунђерски, Иван Томић, Хусреф Мусемић, Илија Петковић, селектор репрезентације Србије Радован Ћурциц и многи други.

Коментари / 0

Оставите коментар