РГ: Ниеминен јесте борбен, али је Новак много бољи!

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Ролан Гароса победом на Финцем Јарком Ниеминеном са 6:2, 7:5, 6:2.

Тенис 26.05.2015 | 19:40
РГ: Ниеминен јесте борбен, али је Новак много бољи!

Ђоковићу и Ниеминену је то био шести међусобни сусрет и пета победа српског тенисера.

Први рекет света у другом колу ће играти са бољим из сусрета Луксемуржанина Жила Милера и Паола Лоренција из Италије.

Ђоковић је после брејка на почетку првог сета без проблема повео, да би до 2:0 стигао тек после преокрета, с обзиром да је борбени Ниеминен водио са 4:1. Први рекет света преокреће и осваја сет. Освојио је девет узастопних гемова и стекао велику предност у трећем сету коју противник ниеј успео да стигне, па се Ђоковић без већих проблема пласирао у наредну рунду.

Ток меча:

Новак је од почетка сусрета почео да притиска Ниеминена, после 0:15, Финац се мало пробудио, али је српски тенисер успео да изједначи и брзо стигне до брејк прилике. Иако је Ниеминен успео да је спасе, први рекет света је одмах изборио нову, а фински тенисер није ни могао да реагује.

Иако је Ђоковић потом имао проблеме на свом сервису, а Ниеминен му озбиљно претио, није ривалу дозволио да му врати на исти начин и повео је са 2:0. Финац је у наредном гему прекинуо Новаков низ, а потом му озбиљно припретио на сервису, међутим, српски тенисер му није дозволио да дође до шансе за брејк - 3:1.

У петом гему виђена је сјајна размена удараца, у којој су обојица тенисера покушала да надмудре ривала, а на крају је Ниеминен послао дубоку лоптицу тик уз линију, па је и Новак морао да му аплаудира. Финац је до краја тог гема успео да се приближи Новаку, да би најбољи тенисер света потом поново потврдио брејк предности.

Српски тенисер је наставио да прети Ниеминену и то се исплатило новим брејком и приликом да већ у следећем гему заврши сет. Новак је то успео и то тако што је искористио прву сет лопту после 35 минута игре.

На старту другог сета обојица тенисера су били сигурни на својим сервисима. Тако је било све до четвртог гема, када је Ниеминен одузео сервис српском тенисеру, да би га потом и потврдио за 4:1. Узбудљиво је било у наредном гему, виђено је пар атрактивних поена на обе стране, уз велику бробу. Ниеминен је имао нову брејк лопту, али на крају Ђоковић осваја свој серивс гем.

Потом је и Финац прилично лако освојио гем, па је први рекет света сервирао за останак у сету, што му је и пошло за руком. Коначно Ђоковић прави брејк када је то било најпотребније и смањује резултат на 5:4, потом га и потврђује, па борба у другом сету креће испочетка - 5:5. Остао је српски тенисер у налету, заиграо је много боље, други пут одузео сервис противнику, добро је сервирао у наставку стигао до три сет лопте и деветим уазстопним поеном осваја сет са 7:5.

Добру игру с краја другог сета Ђоковић је пренео и у трећи где је брзо повео са 2:0, иако је противник имао две брејк лопте. У трећем гему је два пута пропуштао брејк прилику, да би из трећег пута био успешан за 3:0. После четири узастопна гема у трећем сету, а девет укупно, Ниеминен коначно прекида Ђоковићев низ и смањује резултат на 4:1 и то без изгубљеног поена. Ипак, српски тенисер ништа не препушта случају, узвраћа истом мером, па ће Финац сервирати за останак у мечу. Три пута је Ђоковић имао меч лопту, али је борбени Финац успео да продужи дуел на још један гем, после ког српски тенисер стиже до тријумфа - 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар