Човјек који је претрчао Америку

Патрик Свини с правом носи титулу "стварног Фореста Гампа", с обзиром да је дуж северноамеричког континента претрчао онолико километара колико стаје у 128 маратона.

Занимљивости 23.05.2015 | 11:31
Човјек који је претрчао Америку

Свини је претрчао више од 4.000 километара, а његова рута водила га је кроз 14 савезних држава, од источне до западне обале САД. Да ствар буде фасцинантнија, ова36-годишњак је већину свог пута претрчао у сандалама или бос!

Постао је права медијска звезда у САД, а становници који су га виђали како трчи кроз њихов комшилок са одушевљењем су му добацивали чувену реплику из Оскаром награђеног филма "Форест Гамп": "Трчи, Форесте, трчи!"

Патрик Свини је иначе веган, те је тим његов подухват, због ограничене исхране, за додатну похвалу.

Када су га упитали чиме се хранио током великог напора, одговорио је да се "наоружао црном кафо, сендвичима са путером од кикирикија, авокадом и чипсом."

Током свог подухвата прошао је кроз 14 држава
- Био сам забринут због благе повреде коју сам добио на маратону неколико недеља раније. Током трчања је било тешких тренутака, али одустајање није било на мојој листи. Када сам завршио, истовремено сам осетио и тугу и олакшање - рекао је Свини.

Свини трчи како би подстакао младе Американце да се баве физичком активношћу
Током свог јединственог подухвата, Свини се суочавао са свим временским условима: од врелине сунца без дашка ветра, до читавог месеца трчања кроз кишу и снег.

Коначно, када су га упитали за разлог због којег је претрчао САД, од источне до западне обале, Свини је рекао да је то урадио због прикупљања донација за "Клуб од 100 миља", организације чији је циљ што већи подстицај младих Американаца да се
баве трчањем.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар