Крај скупштинске већине или нови “папци”?

Народна скупштина Републике Српске изгласала је Нацрте закона који се односе на други сет реформских закона и то тијесном већином, због чега је питање дана када ће се владајућа већина распасти, сматрају у опозицији.

Република Српска 22.05.2015 | 23:30
Крај скупштинске већине или нови “папци”?

С друге стране из власти поручују да скупштинска већина не само да се неће распасти, него ће и ојачати повећањем броја посланика.

“Скупштинска већина коју чине СНСД, ДНС и СП је стабилна, изгубљена подршка Напредне Српске неће наруштити ту равнотежу”, тврди предсједник Клуба посланика Социјалистичке партије у Народној скупштини Ррепублике Српске Слободан Протић.

Из опозиције сматрају да власт не може да се ухвати у коштац са проблемима.

“И то постаје све видљивије због чега је само питање дана када ће се ова власт распасти”, каже посланик НДП-а у Народној скупштини Републике Српске Здравко Крсмановић.

Слабост власти најбоље се види из овонедјељног скупштинског засједања, када је остварена тијесна скупштинска већина за изгласане законе и нацрте закона поручују из ПДП-а и СДС-а.

“То најбоље показује начин гласања, зна се да је четвртак два сата дан за гласање, њима недостају три посланика, прича се да скидају посланике са инфузије да би присуствовали гласању, да су по друге ишли у Београд, то све је једно велико ругање грађанима Републике Српске”, каже посланик ПДП-а у НС Републике Српске Мирослав Брчкало.

Посланик СДС-а у НС Републике Српске Маринко Божовић каже:

“Све оно што смо ми могли да видимо током скупштинског засједања показује слабост владајуће коалиције. Дошао је неко и буквално наредио народним посланицима из владајућих партија како да гласају, а прије тока једва их скупио”.

Из странке Напредна Српска кажу да подршку владајућа већина неће имати све док се не ријеши афера “Снимак” позната још као и афера “Папак”.

Афера куповине посланика мора у најкраћем периоду добити свој епилог, закључено је у “Изазовима” БН ТВ.

(БН ТВ)

 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

сдс

22.05.2015 21:42

јбт ко састави ову насу листу ,на крају це мо сви бити папци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

22.05.2015 21:42

Кад сам био МАЛИ хранили ме старци "пуром". Веле, једи само једи пораст цес и бит цес ПАМЕТНИЈИ. Ето данас у позним годинама сам паметнији... али јос увијек једем пуру...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балтазар

23.05.2015 06:27

Човјек стари да види колика је будала.

Name

папак

22.05.2015 21:50

Шта каже папак док се не реши афера не подржава владу.. А кад влада не испоштује неке паркове личне интересе онда папак издаје из већине и прави се како је њему до народа.. Све ове папке треба добро проверити сад и након мандата па да видимо колико се створило папкарске имовине за ово мало мандата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микисхон

22.05.2015 21:56

Нема проблема, папака це увијек бити. Стевандиц је следеци. А бице их јос. Друство и моралне норме су срозани до дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

23.05.2015 09:58

Ал сви папци углавном долазе из опозиције, а и има избора кад су у опозицији сви папци нико се не смије супроставити власти кад их главни Баја све врти око малог прста.

Name

тигар

22.05.2015 22:16

Нема овдије среце ни са позицијом ни са опозицијом. Свису они исти млате празну сламу да потросе вријеме до избора и опет све испоцетка. Док народ умире и бијези из овога пакла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајван

22.05.2015 22:46

Гледам г.Крсмановица из Фоце..Паметан цовјек. У Фоци је стока од народа која гласа за оне који једне друге купују фотељама. У Фоци инспекори сједе са дилерима дроге јавно. Грле се и славе, имају куце,станове,аута од 60 000 КМ,пословне просторе,кафице......И ником ниста ! А ти биједни народе ударај минусе или плусеве...Дабогда све ватром изгорјело ...СРАМОТА И ЈАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

23.05.2015 06:26

У Градисци је исто тако.Највеци лопови воде полицију у Градисци.Увезали су се и обицан полицајац им ниста не смије.Инспектор МУП-а Градиске је уцјењивао зену сликама и порукама са телефона који је постен градјанин насао и предао му као полицајцу да надју цији је.Он је насао зену,цитао поруке и тразио је 1100 км да јој не казе музу.Зена га није смјела пријавити командиру у Градисци јер су гори од њега.Отисла у Бањалуку.И они досли па га ухапсили.То је друство папака које је створио овај резим.Мораце се много радити да се све то развали.

Name

Невен

22.05.2015 23:06

Ко задњи изадје из РС нека угаси светло..

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

23.05.2015 00:11

Окренимо се Адаму и Напредној српској,само са њима се може примати плата а не радити ништа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудар ИИИ смјена

23.05.2015 03:12

Ко и кад це да оде у затвор ради поклањања приватној фирми сумњивих власника РУДНИК ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. Прво је унистена дрзавна фирма која је располагала рудником, да би се онда без тендера и надокнаде рудник поклонио "страној" приватној фирми која је прије тога унистила неколико приватизованих предузећа у региону. И сви то знају. Сада је више од једне трецине рудника у рукама фирме са Кипра за коју се оправдано да је власниство једног високопозиционираног политицара из РС. Мали акционари и бивши радници прије неколико година покренули су судски спор, по коме се до сада ниста није ријесило. Наводно, СИПА испитује случај и има сву компромитирајућу документацију о томе, али неко још увијек опструише покретање истраге. БРУКА И СРАМОТА И ЗА ДРЖАВУ И ЗА НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

23.05.2015 04:31

Баја купи посланика за трен ока. Управо је наредио да директори јавних предузеца и фондова морају да саберу кроз тендерске набавке потребну колицину кесоловине. Тако да их је све упрегно ако зеле да дрмају својим позицијама и богате се од тендера до тендера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Свети

23.05.2015 04:37

Нема никакве логике да папак носи са собом мандат и гласове бираца,закон не ваља.То је исто кад би играц носио са собом све постигнуте голове кад прелази у други клуб,и да се то рацуна другом клубу.Глупост!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјока

23.05.2015 05:00

Ријесити аферу ПАПАК знаци крај скупстинске вецине коалиције ПАПАКА, знаци крај владе на цијем је целу ПАПАНКА која зрно образа нема, знаци убрзано распадање (пропадање је вец утоку) СНСД-а, знаци Додиков убрзани политицки крај са веома извјесним кривицним епилогом. Бранице се они свим средствима, јер знају и гдје су и ста су и ста их цека. То је сад само питање времена- згадили су се свима, купујуци, потплацујуци, лазуци- и то је оцигледно, треба се сјетити како је заврсио Борис Тадиц и ДС у Србији, нема ту и неце бити неке велике разлике, сем сто це неки Заврсити као Санадер и његови сарадницви

ОДГОВОРИТЕ
Name

но1

23.05.2015 05:36

Папци се раскувају оголе до кости и баце у смеће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоча

23.05.2015 07:21

Ако нас ови не спасе неће нико!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крај је

23.05.2015 10:26

Досао папцима и помагацима папак невесињски Миковиц русио Тадица и Иваница у кампањи. Али сада истина испливала па онда русио Босица. Зато сви знају па је сада папак бр.1 опстине Невесиње. Препао се истраге за многобројне афере. Смета му Босиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

24.05.2015 08:58

Господине одкази интернет, било би ти од користи прво не би губио време несто би радио а друго за тај новац сто плацас интернет јео би бијели хјеб и био би паметнији

ОДГОВОРИТЕ