РГ: Много тешко за Ану, Јелени је мало лакше!

Ана Ивановић играће са Јарославом Шведовом у првој рунди Ролан Гароса, док ће Јелена Јанковић чекати своју ривалку из квалификација.

Тенис 22.05.2015 | 15:20
РГ: Много тешко за Ану, Јелени је мало лакше!

Александра Крунић на старту такмичења састаће се са Јулијом Путинцевом, док ће Бојана Јовановски за супарницу имати Лесју Цуренко.

Ивановићева није имала среће на старту Шведова јесте 65. на свету, али је недавно играла финале у Боготи и у два наврата је играла четвртфинале Ролан Гароса (2007, 2010). У другом колу Ану чека боља из меча Дои – Цетковска, а даље су јој пројектоване супарнице Каролин Гарсија, од које је изгубила три пута ове сезоне, Јекатерина Макарова и Симона Халеп.

После дуела са квалификанткињом, Јелену чека победница окршаја Фалкони – Аркањоли, потенцијална ривалка у трећем колу јој је Каролина Вознијацки, а затим би требало да је чека Медисон Киз, која додуше није у најбољој форми и мучи се са повредом.

Ако прође Путинцеву, тренутно 105. тенисерку света, Крунићева ће се у другом колу састати са Јелином Свитолином или Јанином Викмајер.

Бојана Јовановски добила је једини меч са Лесјом Цуренко, 2012. године у Бакуу, а Украјинка је тренутно 67. на свету. Ако успе да је савлада, Бојану ће у другом колу чекати Каролин Гарсија, што значи да постоји могућност да у трећој рунди видимо српски дерби.

Српкиње у првом колу Ролан Гароса:
Ана Ивановић – Јарослава Шведова
Александра Крунић – Јулија Путинцева
Јелена Јанковић – квалификанткиња
Бојана Јовановски – Лесја Цуренко

Пројектовани парови четвртфинала:
Серена Вилијамс – Каролина Вознијацки
Јуџини Бушар – Петра Квитова
Ана Ивановић – Симона Халеп
Марија Шарапова – Карла Суарес Наваро

Коментари / 0

Оставите коментар