Преглед дојки уз помоћ телефона

Бесплатна апликација је доступна и на српском језику и омогућава да уз помоћ мобилног телефона свака жена у шест корака може направити правилан самопреглед дојки.

Здравље 22.05.2015 | 07:50
Преглед дојки уз помоћ телефона

Корисницима мобилних телефона и таблет рачунара у Србији од скоро је доступна мобилна апликација Бреаст Тест. Ова апликација олакшава правилан самопреглед дојки и рано препознавање промена које могу бити знак настанка карцинома, саопштило је Удружење жена оболелих и лечених од карцинома дојке „Будимо заједно“.

Апликација је потпуно бесплатна и доступна на неколико језика (укључујући и српски) на Гоогле Плаy за Андроид и Апп Сторе маркету за Аппле уређаје. Апликација је осмишљена како би се самопреглед дојки радио редовно и на правилан начин.

Уз помоћ мобилног телефона свака жена у шест корака може направити правилан самопреглед дојки. Осим тога, у сваком тренутку кориснице апликације могу водити дневник с белешкама, проверити термин последњег прегледа а апликација ће их подсетити кад је време да се направи нови.

По броју новооболелих жена од карцинома дојке Србија се налази у средини, али по броју умрлих жена наша земља заузима друго место у Европи због касног откривања ове болести.

Према подацима Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, рак дојке је и у нашој земљи водећа малигна болест код жена, како по броју новооткривених тако и по броју умрлих жена.

Развој Бреаст Тест апликације је помогла фармацеутска кућа Роцхе, а можете је преузети на сајту Удружења „Будимо заједно“ будимозаједно.рс, као и на информативно едукативном порталу онконет.рс.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар