А прије 25 година, Ливерпул је био шампион...!

Менаџер Ливерпула Брендан Роџерс остао је убеђен да ће се 'Црвени' следеће сезоне борити за титулу у Премијер лиги, упркос још једној веома лошој сезони.

Фудбал 28.04.2015 | 20:20
А прије 25 година, Ливерпул је био шампион...!

Прошле сезоне екипа са Енфилда била је надомак титуле, па се чинило да ове године напокон може да се домогне трофеја, ипак – догодило се тотално супротно.

Ливерпул тренутно заузима четврто место на табели, седам бодова је далеко од Лиге шампиона, а раније током сезоне поиспадао је из свих могућих купова, док је у елитном такмичењу заустављен већ у групи.

Иронично, последњи пут тим из града Битлса био је шампион Енглеске пре две и по деценије, на данашњи дан. Тада је Ливерпул освојио своју 18. круну, а да је неко тада рекао да ће 25 година касније остати на том броју вероватно би био проглашен неурачуњивим.

Такође, у међувремену, Северни Ирац је постао једини менаџер од 1950. године који у три узастопне сезоне није успео да на Енфилд донесе барем један трофеј.

"Што се мене тиче, ја сам 'гладнији' него икада. Имам огромну жељу да побеђујем, а не постоји боље место за тако нешто од овог. И даље сам апсолутно посвећен и мотивисан да то учиним баш овде. Када сам дошао чекао ме је велики и дугачак посао. Клуб је био осми на табели, а, иако никада нисмо конкретно причали о томе, то можда најбоље и осликава колико смо напредовали. Наравно, ту је и разочарање да ове сезоне нисмо били конкурентни за титулу, али сам уверен да ће све доћи на своје место", јасан је Роџерс.

За разлику од прошле сезоне, текућа трка за шампионски пехар није нимало узбудљива, пошто се Челси, поготово после ремија са Арсеналом, налази на корак до нове титуле. 'Плавци' играју сјајно током целе сезоне, предвођени летошњим појачањима Сеском Фабрегасом и Дијегом Костом, а Роџерс сматра да је са толиком куповном моћи тешко такмичити се.

"Тешко је надметати се са њима (Челсијем и Манчестер Ситијем), али не можете се само помирити с тим. Место на ком се тренутно налазимо можда најбоље и рефлектује ту разлику између нас. Не смемо то пуко прихватати, морамо да наставимо да развијамо играче, радити на идејама и принципима које газде желе и пронађемо начин да се 'угурамо'. То је нешто што јарко желим да урадим и нећу се смирити док не успем у томе", закључио је Роџерс.

Коментари / 0

Оставите коментар