СП: Испаде шампион, остали фаворити иду даље!

Елиминација првог снукераша света и прошлогодишњег шампиона највеће је изненађење друге рунде Светског првенства у Шефилду.

Остали спортови 28.04.2015 | 08:40
СП: Испаде шампион, остали фаворити иду даље!

Марка Селбија већ у другом мечу стигла је клетва Крусибла, пошто је поражен од млађег колеге Ентонија Мекгила са 13:9.

Селби није успео да избегне проклетство Крусибл театра по којем ниједан играч који је први пут постао шампион света, није успео да одбрани трофеј.

У понедељак су завршени мечеви другог кола, а у четвртфинале су су без проблема прошли фаворити, међу којима су Шон Марфи, Нил Робертсон, Џад Трамп и Рони О’Саливен.

Марфи је потпуно разбио Џоа Перија са 13:5 у фрејмовима, док је истим резултатом Нил Робертсон надиграо Алистера Картера. Обојица играча направила су велику предност у прве две сесије мечева и до краја само одржавали предност.

Такође 13:5 било је у дуелу Стјуарта Бингама и Грејема Дота који је добио Бингам, као и у мечу актуелног вицешампиона Ронија О’Саливена и Метјуа Стивенса. О’Саливен је могао да уштеди један дан, али је Стивенс ипак изборио трећу сесију у којој је освојио још само једну партију.

Велики дерби између Дина Ђунхуија и Шкота Џона Хигинса припао је Кинезу (13:9), а Џад Трамп је још једном показао да воли дуге формате, па је лако изашао на крај са Марком Фуом – 13:8.

Најузбудљивије је било у сусрету Марка Алена и Барија Хокинса. Ален је водио са 11:8, пре него што је финалиста из 2012. године везао пет фрејмова за ново четвртфинале.

Светско првенство у снукеру, друго коло:
Марк Селби – Ентони Мекгил 9:13
Џо Пери – Шон Марфи 5:13
Бари Хокинс – Марк Ален 13:11
Алистер Картер – Нил Робертсон 5:13
Динг Ђунхуи – Џон Хигинс 13:9
Марко Фу – Џад Трамп 8:13
Грејем Дот – Стјуарт Бингам 5:13
Метју Стивенс – Рони О’Саливен 5:13

Парови четвртфинала:
Ентони Мекгил – Шон Марфи
Бари Хокинс – Нил Робертсон
Динг Ђунхуи – Џад Трамп
Стјуарт Бингам – Рони О’Саливен

Коментари / 0

Оставите коментар