Видео: Сузе Новице и трагичан пораз у финалу Еврочеленџа!

Погледајте једну од најдраматичнијих завршница евро-купова у историји, утакмицу у којој је Нантер послао у очај играче и навијаче Трабзона кошем који је потврђен после прегледавања снимка.

Кошарка 27.04.2015 | 14:20
Видео: Сузе Новице и трагичан пораз у финалу Еврочеленџа!

Можда је широј европској кошаркашкој јавности, навикнутој на Евролигу и Еврокуп, такмичење ФИБА Еврочеленџ прилично небитно и незанимљиво, али финалистима је значило много.

МНОГО!

О томе сведоче и слике егзалтираних кошаркаша француског Нантера и очајних играча турског Трабзонспора, између осталих и нашег Новице Величковића, после једног од најдраматичнијих финала евро-купова свих времена.

У финалној утакмици Фајнал-фор турнира у Трабзону, пред 7.500 бучних навијача домаћег тима, Американац Таренс Кембел успео је да избаци лопту из руку 0,2 секунде пре последње сирене, тачније две десетинке пре краја и притом погоди кош за победу гостију.

Трабзонспор – Нантер 63:64 (17:19, 11:18, 19:16, 16:11).

Управо због тога, велико славље гостију морало је да сачека неко време, док се судијска тројка у саставу: Нил Вилкинсон (Енглеска), Мануел Мацони (Италија), Милан Недовић (Словенија) није уверила да је Кембел на време избацио лопту, а потрајало је...

Коначна одлука била је да се кош важи, бели су попадали на паркет тужни, а зелени срећни.

Пре Кембеловог коша, Трабзон је одиграо добру одбрану на 11 секунди пре краја, натерао Жозефа Гомиса да се дигне на тежак шут за два поена, промаши, али некако је једном руком, ван баланса, Јоан Пасав-Дактел успео да стигне до скока у нападу и онда у тренутку када је падао у аут препозна да се Кембел креће ка рекету, дода му лопту, а...

...Американац је био свестан да време истиче па је готово без гледања положио лопту на таблу и – погодио!

У нападу пре тога, на 27,5 секунди пре краја, Трабзон је успео да изгради позицију за Кајла Вимса који је погодио "флоутер" о таблу за вођство од 63:62 и лудницу на трибинама, која је постала још већа након промашаја Гомиса, али је онда настао тајац.

Погледајте невероватну завршницу...

Кембел је са 15 поена био најефикаснији код Француза, док су се у пораженом тиму истакли Двајт Харди са 16 и српски интернационалац Новица Величковић са 13 поена и седам скокова.

У мечу за треће место румуснки Ровинари победио је Франкфурт 83:80 (20:13, 16:21, 19:22, 28:24).

Коментари / 0

Оставите коментар