Video: Suze Novice i tragičan poraz u finalu Evročelendža!

Pogledajte jednu od najdramatičnijih završnica evro-kupova u istoriji, utakmicu u kojoj je Nanter poslao u očaj igrače i navijače Trabzona košem koji je potvrđen posle pregledavanja snimka.

Košarka 27.04.2015 | 14:20
Video: Suze Novice i tragičan poraz u finalu Evročelendža!

Možda je široj evropskoj košarkaškoj javnosti, naviknutoj na Evroligu i Evrokup, takmičenje FIBA Evročelendž prilično nebitno i nezanimljivo, ali finalistima je značilo mnogo.

MNOGO!

O tome svedoče i slike egzaltiranih košarkaša francuskog Nantera i očajnih igrača turskog Trabzonspora, između ostalih i našeg Novice Veličkovića, posle jednog od najdramatičnijih finala evro-kupova svih vremena.

U finalnoj utakmici Fajnal-for turnira u Trabzonu, pred 7.500 bučnih navijača domaćeg tima, Amerikanac Tarens Kembel uspeo je da izbaci loptu iz ruku 0,2 sekunde pre poslednje sirene, tačnije dve desetinke pre kraja i pritom pogodi koš za pobedu gostiju.

Trabzonspor – Nanter 63:64 (17:19, 11:18, 19:16, 16:11).

Upravo zbog toga, veliko slavlje gostiju moralo je da sačeka neko vreme, dok se sudijska trojka u sastavu: Nil Vilkinson (Engleska), Manuel Maconi (Italija), Milan Nedović (Slovenija) nije uverila da je Kembel na vreme izbacio loptu, a potrajalo je...

Konačna odluka bila je da se koš važi, beli su popadali na parket tužni, a zeleni srećni.

Pre Kembelovog koša, Trabzon je odigrao dobru odbranu na 11 sekundi pre kraja, naterao Žozefa Gomisa da se digne na težak šut za dva poena, promaši, ali nekako je jednom rukom, van balansa, Joan Pasav-Daktel uspeo da stigne do skoka u napadu i onda u trenutku kada je padao u aut prepozna da se Kembel kreće ka reketu, doda mu loptu, a...

...Amerikanac je bio svestan da vreme ističe pa je gotovo bez gledanja položio loptu na tablu i – pogodio!

U napadu pre toga, na 27,5 sekundi pre kraja, Trabzon je uspeo da izgradi poziciju za Kajla Vimsa koji je pogodio "flouter" o tablu za vođstvo od 63:62 i ludnicu na tribinama, koja je postala još veća nakon promašaja Gomisa, ali je onda nastao tajac.

Pogledajte neverovatnu završnicu...

Kembel je sa 15 poena bio najefikasniji kod Francuza, dok su se u poraženom timu istakli Dvajt Hardi sa 16 i srpski internacionalac Novica Veličković sa 13 poena i sedam skokova.

U meču za treće mesto rumusnki Rovinari pobedio je Frankfurt 83:80 (20:13, 16:21, 19:22, 28:24).

Komentari / 0

Ostavite komentar