Апел из ЈСЛ: Државо, стани више на пут хилиганима!!!

Директор Суперлиге Владимир Булатовић рекао је да сукобима на фудбалским утакмицама у Србији мора да се стане на пут.

Фудбал 26.04.2015 | 23:40
Апел из ЈСЛ: Државо, стани више на пут хилиганима!!!

Булатовић је поручио да ће казне за 148. вечити дерби ускоро бити донете.

"Све је виђено већ доста пута и сутра ћу имати извештај делегата и комесара за безбедност. Немоћни смо у ситуацијама када се праве нереди на стадионима, иако радимо све што је до нас. У прошлости смо санкционисали стадионе Црвене звезде и Партизана, али проблем се не решава код нас", рекао је Булатовић Тањугу.

Он је додао да се одређене ствари константно понављају и позвао државу да примени Закон.

"Све што је до нас урадили смо, али, иако звучи као фраза, држава мора да стане на пут. Зар мора неко да погине да би се реаговало? Крајње је време да се дозовемо памети, а не да стрепимо пред почетак сваког дербија, који је постао девалвиран. Сви инциденти морају да се адекватно санкционишу, све остало је празна прича", казао је директор Суперлиге.

Булатовић је као добру страну дуела између Црвене звезде и Партизана апострофирао понашање фудбалера и стручних штабова на терену.

"Учесници су дали велики допринос да меч касније протекне у фер и коректној атмосфери. Бар су они у целокупној ситуацији били на нивоу. Више бих волео да се прича о њиховим потезима, него о дешавањима на трибинама", закључио је Булатовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

еро с онога свијета

28.04.2015 07:22

Дубоки су корени насиља на српским утакмицама. Бојим се да ни претеране снаге полиције ту не могу много да помогну. Погледајте само какво нам је друштво, опишите га у кључним цртама и биће вам све јасно: какви смо људи, каква нам је власт која год била и како год се звала, где иде наша заједница, те какви су нам млади који остају у земљи. Фудбал, постао ми је омражен још одавно, када сам видео колико се суптилног криминала крије иза те завесе. Кријемо се иза великих имена славних Срба: Николе Тесле, Милутина Миланковића, Михаила Пупина и других. Сада и Новак Ђоковић. Шта је са целокупном нацијом и са уређеном државом са лојалним и поштеним политичарима и економистима. Далеко смо од развијених земаља. Једноставо, за фудбал је потребан хириршки рез: укинути спонзорство државе и забранити за барем једну годину присуство публике на утакмицама. Немамо довољно полиције да буде са грађанима, већ их вишеструко више ангажујемо на спортским дербијима него што то раде у Европи.

ОДГОВОРИТЕ