ЈСЛ: Нула голова, НУЛА од Дербија, све у сијенци ХАОСА!

Српском фудбалу су одавно потребне корените промене, а последњи аларм упаљен је уочи 148. вечитог дербија. Светковина је укаљана нередима на трибинама стадиона "Рајко Митић", играчи Црвене звезде и Партизана као по правилу нису били у првом плану, већ нереди, хулигани, туче са полицијом, бакље и столице које су летеле на све стране. Надлежи су одлучили да се игра након што су се немиле сцене ређале 42 минута, а победника није било, јер је фудбал поражен!

Фудбал 25.04.2015 | 22:00
ЈСЛ: Нула голова, НУЛА од Дербија, све у сијенци ХАОСА!

И резултат је било 0:0, ако је то уопште битно. Јер како другачије објаснити да је утакмица каснила скоро цело полувреме. Они који себе називају навијачима одлучили су да баце сенку, да буду у центру пажње, да се страхује за безбедност док су нереди беснели и на источној и северној трибини, и испред "Маракане".

Милорад Мажић се са мадридског градског дербија "преселио" на београдски и на нашем највећем стадиону у неверици посматрао хаос око себе. Мало је недостајало да се дерби ни не одигра, већ да се одложи за 10 дана, али је полиција после жестоких сукоба успела да смири ситуацију.

Позитивну оцену, поред најбољег српског судије који је фантастично делио правду и држао све под контролом, заслужују и прави актери, у црвено и црно-белим дресовима. Не за показано на терену, већ за понашање, јер су изостали међусобни сукоби играчи и све је протекло у спортском духу, што даје малу наду да фудбал, ипак, није умро у Србији.

Што се тиче шампионске трке, она је готово већ одлучена. Лидер Партизан је задржао пет бодова предности у односну на вечитог ривала, а до краја је остало још шест кола, па је све извесније да ће се титула преселити у Хумску после једногодишње паузе.

Могли су црно-бели и до целог плена, а да нису упутили ударац у оквир гола у првом полувремену. Вршили су притисак већ испред казненог простора домаћина, претили са оба крила и прокоцкали одличну прилику на истеку пола сата игре - Саша Илић је сјајно пронашао Стефана Бабовића који остао сам између Јовановића и Анђелковића, и са шест метара је из прве послао лопту поред стативе, што је Рајковић само погледом испратио.

Звезди је дуго требало да пређе центар, игра Лалатовићевих пулена била је растрзана и безидејна без иједне праве прилике, па се издвојио само покушај Лазовића чији је снажан ударац са дистане крајњим напором укротио голман Живко Живковића.

Црвено-бели су били нешто агилнији у наставку, па је Паркер промашајем главом изнервирао тренера, могао је и Лука Јовић да затресе мрежу да није било још једне добре интервенције голмана Партизана, а шанса утакмице виђена је у 63. минуту. После корнера са леве стране и гужве пред голом Рајковића шутирао је Балажиц, али је Цветковић са саме гол-линије спречио да црно-бели славе.

У самом финишу је и млади Андрија Живковић имао одличан продор између Анђелковића и Катаија, али је Вукашин Јовановић стигао у последњем тренутку да га изблокира.

Дерби је и у другом полувремену прекинут услед велике бакљаде на јужној трибини коју су направили навијачи Партизана, због чега је судија Мажић послао играче до клупа, јер због димне завесе нису могли да виде на метар од себе. Настављен је након петоминутне паузе и добро је да је завршен.

Коментари / 0

Оставите коментар