Епидемија салмонеле односи животе у Србији

Епидемија салмонеле у дому за старе у Вранићима у Србији је проглашена 16. априла, заражено је 42 особе од којих је петоро људи умрло.

Србија 25.04.2015 | 21:40
Епидемија салмонеле односи животе у Србији

Још две особе хоспитализоване су из чачанског дома за старе "Двоје" у Вранићима, у којем је избила зараза салмонелом, од којих је једно лице у веома лошем здравственом стању, изјавио је јутрос директор Градске болнице у Чачку Радослав Милошевић.

Милошевић је Тањугу рекао да је једно старо лице примљено на одељење интензивне неге, које је у веома лошем стању и има симптоме инфекције.

"Други пацијент је смештен на интерно одељење наше здравствене установе, али он нема занкове тровања", рекао је Милошевић.

Директор је подсетио да је јуче из болнице отпуштено двоје заражених салмонелом на кућно лечење, па је тренутно у чачанкој здравственој установи збринуто укупно деветоро пацијената.

Иначе, епидемија у дому за старе у Вранићима је проглашена 16. априла, заражено је 42 особе од којих је петоро људи умрло.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нл

25.04.2015 10:45

Та је покварена салмонела увезена из Холандије посто је откривена и повуцена из продаје у Холандији. Али зато се као покварена продаје на подруцју бивше Југославије.

ОДГОВОРИТЕ