„Волво“ претворио задње сједиште у „прву класу“

У бици за купце, „Волво“ је отворио „нови фронт“ – комбинацијом кауча, оставе, ТВ опреме и радног стола покушаће да им пружи комфор за дуга путовања. Само што неће бити потпун ако немате возача!

Занимљивости 23.04.2015 | 07:52
„Волво“ претворио задње сједиште у „прву класу“

Тешко је време дошло за произвођаче луксузних аутомобила. Конкуренција је жестока, а битка на пољу незамисливих додатака постаје све немилосрднија. Седишта која масирају, музички системи прављени по жељи, грејачи за врат не чине више ексклузивни допунски програм.

Најновија иновација коју је представио „Волво“ је верзија "XЦ90" теренца са четири седишта.

"XЦ90 Еxцелленце" је направљен за кинеско тржиште, које је познато као нови терен за луксузну робу. У таквом окружењу имати возача је уобичајеније него у САД или Европи, пише Wиред.цом.

Како би задње седиште било што пожељније, шведски произвођач аутомобила избацио је трећи ред потпуно и обезбедио довољно места за ноге, сточиће на расклапање, као и држаче за чаше са регулатором температуре.

Задње седиште тако је претворено у „прву класу“.

То, по свему судећи, некима није довољно. За такве купце „Волво“ је припремио концепт који путовање аутомобилом подиже на виши ниво.

Представљен на сајму аутомобила у Шангају, "Лоунге Цонсоле" је, осим трећег реда, жртвовао и сувозачко место!

На месту свега тога је комбинација кауча, оставе, ТВ опреме, радног стола.

„Онима који су у покрету и имају хаотичан начин живота, који подразумева одлазак са састанка на састанак, па на семинар, таквим особама треба простора, можда и луксуза, као и прилика да се релаксирају и освеже за следећу обавезу“, објаснио је један од потпредседника сектора за дизајн у компанији „Волво“ Томас Ингенлат.

То све подразумева, каже Ингенлат, довољно простора за јогу, 17-инчни телевизор, „табуре“ за ноге обложен јастуцима, ципеларник, место за накит и шминку.

У ствари, изненађујуће је да је ауто-индустрији требало тако много времена да уклони предње седиште, када се сагледају овакве могућности за уживање.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар