Ко је човјек што се тукао са Дулетом?! Шта каже Партизан?

И црно-бели се огласили поводом туче након четвртог меча против Звезде, истичући да је повод био "сраман" вербални напад на најтрофејнијег тренера у историји клуба.

Кошарка 20.04.2015 | 21:40
Ко је човјек што се тукао са Дулетом?! Шта каже Партизан?

Кошаркашки клуб Партизан издао је у понедељак саопштење "поводом разних нагађања и написа у медијима, о инциденту који се догодио по завршетку четврте утакмице" полуфинала плеј-офа АБА лиге.

Жеља црно-белих је да обавесте "јавност, а пре свега своје навијаче, о чињеницама и позадини целокупне ситуације".

Подсетимо, да је у тунелу испред свлачионица дошло до туче тренера Партизана Душка Вујошевића и члана делегације гостујуће екипе, Црвена звезда Телеком, за кога су црвено-бели дан касније саопштили да се зове Стеван Сојић, да је "члан Скупштине клуба од августа 2011. и факултетски образован човек, против кога се не води никакав кривични поступак".

У Партизану, пак, располажу информацијама, које Сојића приказују у другачијем светлу...

"Тројица вођа навијача Црвене звезде присуствовала су трећој утакмици, на којој је наш клуб био домаћин. Жандармерија је одмах упозорена и на полувремену су исти испраћени ван терена. И након упозорења од стране нашег клуба, један од њих, који је изазвао инцидент, био је присутан и на четвртом мечу", стоји на почетку саопштења из Хумске 1, које преносимо у целини.

"На састанку безбедности договорено је да клубови одреде којих осам људи ће заједно са екипом ући у халу Пионир. Главно је питање који је разлог да вођа навијача, али и возач који је на једној од претходних утакмица ушао на терен и напао Сашу Павловића у Железнику, буду у најужој делегацији Црвене звезде? Срамно је њихово присуство испред свлачионица оба тима, у зони којој приступ имају само службена лица. Одговорност за тај поступак је искључиво на челницима црвено-белих, који су то дозволили.

Тренер Партизана је по завршетку утакмице доживео вербални напад из непосредне близине. Хулиган, који је под истрагом због тога што је новинарки Б92 насилно скинуо сунђер са микрофона на стадиону Звезде, у ходнику испред свлачионице је напао Душка Вујошевића, тако што је видевши да он пролази, прекинуо разговор телефоном и вулгарно га опсовао. Цео инцидент је директна последица те провокације.

Душко Вујошевић тог човека у животу није видео и није имао ниједан разлог да га нападне, пошто га једноставно и не познаје.

Човек, чији се стаж везује искључиво за хулиганизам, навијачку трибину и шипку, коме ни у једној кошаркашкој лиги Европе није место у рестриктивној зони, добио је своју шансу за напад на најтрофејнијег тренера Партизана у историји. То је недопустиво и срамно, још само остаје да од сада навијачке вође почну да нападају и играче по свлачионицама, па ћемо онда ваљда сви заједно доћи до тачке када више никаквих нормалних услова за играње кошарке у Србији неће бити.

Посебно спорна је медијска кампања које је била лансирана одмах након инцидента, по којој се може видети да је кампања против Партизана трајна, а количина лажи и клевета константна, без икакве одговорности.

Након утакмице смо честитали Звезди на заслуженој победи, која је освојена на терену, и ту нема ничег спорног, али не можемо да не поставимо питање шта би се десило да је Партизан славио и да ли би у петој утакмици већ био припремљен познати сценарио прекидања меча са главним протагонистима који су и овај инцидент изазвали?

Шта би тек на тој утакмици радиле навијачке вође, ако их на утакмици где је Партизан домаћин, неко уводи испред свлачионица где је место само играчима и тренерима, а не хулиганима? То су питања на која се јавности дугује одговор и од ових питања челници Звезде никако не могу побећи".

Коментари / 0

Оставите коментар