Канцеларијски посао убитачан за кожу

Кожа није безбедна ни у канцеларији! И грејање и хлађење ваздуха исушиће наш највећи орган. Такође, „викенд излагање“ сунцу неће проћи без последица уколико заборавите заштиту са високим фактором.

Здравље 20.04.2015 | 10:51
Канцеларијски посао убитачан за кожу

Када је реч о професијама које су најризичније за кожу, врх листе испуњавају спасиоци, шумски ренџери, као и многа друга занимања која подразумевају боравак на отвореном. Међутим, крајње изненађујуће је да без добре заштите наш покривач трпи оштећења и у канцеларији!

„Радно време од девет до пет проведено у затвореним просторијама запосленима не би требало да доноси висок ризик од рака коже, али истраживања показују да меланом може да се јави и услед краткотрајног излагања сунцу“, наводи Дарел Ригел, директор њујоршке кожне клинике "Сцхwеигер Дерматологy", пише Yахоо.цом.

Према његовим речима, главна опасност за особе са таквим занимањима су сати проведени на сунцу током викенда, то јест слободних дана, као и након радног времена.

Они који су редовно изложени спољним условима спремни су да се заштите од штетних УВ зрака, али они други ће често заборавити на такве препарате.

Да бисмо се изборили против тога, саветује се употреба шминке или дневних крема са заштитним фактором.

Такође, осим сунца на које истрчимо чим пронађемо неки слободан сат и свакодневног стреса, на кожу веома лоше делује и температура радног простора.

Особе са сувом кожом, али и сви остали ће од прегрејаних канцеларија свом омотачу помоћи хидратантним кремама.

И грејање и хлађење готово подједнако исушују кожу па стручњаци као сјајног савезника у борби против тог проблема препоручују воду за лице у спреју која ће и вас освежити.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар