Херцеговина: Трећи земљотрес у два дана

Становници подручја источне Херцеговине ноћас су око поноћи осјетили нови потрес, овај пут с епицентром на том подручју.

Република Српска 19.04.2015 | 10:56
Херцеговина: Трећи земљотрес у два дана

Како је објавио Европски медитерански сеизмолошки центар, јачина потреса износила је 2,8 степени према Рихтеровој скали, с епицентром код мјеста Хум, 15-так километара југозападно од Требиња.

Ријеч је потресу који не може изазвати већу материјалну штету. 

У протекла два дана становници југоисточне Херцеговине осјетили су још два потреса која су се догодила у Црној Гори, уз границу с БиХ. Оба потреса била су с епицентром тридесетак километара југоисточно од Гацка. Први, који се догодио у петак ујутро, био је јачине 3,4 степени по Рихтеру а други, суботњи, био је јачине 3,3 степена по Рихтеру. 

Протекли викенд БиХ су у 24 сата погодила три земљотреса. У ноћи са суботе на недјељу становнике Сарајева пробудио је потрес јачине 4,1 степен по Рихтеровој скали, а у недјељу су усљедила још два потреса нешто слабијег интензитета - на подручју Зенице, у подножју планине Влашић и на подручју Блатнице код Теслића. 

(Фена) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Баја лактасхи

19.04.2015 11:53

бог нас опомиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

7.9

19.04.2015 14:02

Сад ће скркати Бањалуку. Као '69-те. Скоро све ове нове зграде што је бетонирала градјевинска мафија, срушиће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То тако иде

20.04.2015 07:11

Градјевинска мафија је из интереса убила гдина Милана Вукелића. Бањалучани нису реаговали! Зато ће бити кажњени. Много ће их изгинути у новом земљотресу који ће заддесити Бањалуку.

ОДГОВОРИТЕ