Спријечите свраб лица, исушене усне и појаву бубуљица

Употреба шминке веома често има ефекте који се негативно одражавају на ваше лице. Спречите их на време.

Мода и љепота 18.04.2015 | 11:35
Спријечите свраб лица, исушене усне и појаву бубуљица

Разлози због којих вас пеку очи, кожа сврби или вам искачу бубуљице могу бити различити. Али ако ово изазива шминка, ево који су разлози за то и како можете да решите овај проблем.

Маскара изазива да вам сузе очи

Разлог - Ово се најчешће дешава када је маскари истекао рок трајања. Овом козметичком производу рок истиче само 3 месеца после отварања због тога што је мрачна и влажна унутрашњост маскаре идеално место за стварање бактерија. Поред овога, ако се сасушила, долази до стварања грудвица које лако могу завршити у вашем оку и додатно изазвати иритацију. Наравно, може се десити и да сте алергични на маскару одређеног бренда.

Решење - Уколико је у питању алергија, почните да користите хипоалергијске маскаре. Али уколико је у питању ваша заборавност, наместите на телефону подсетник који ће вас обавестити да је истекло 3 месеца од када сте отворили производ и тако ћете избећи да га користите после истека рока трајања.

Кармин вам исушује усне

Разлог - Пигменти који се налазе у ружевима, поготову онима мат текстуре, пудерасти су и спречавају пролазак влаге у усне. На овај начин они остају дуго постојани, али долази до исушивања усана.

Решење - Уколико сте љубитељ мат ружева, пре него што га нанесете, на усне обавезно ставите балзам који ће хидрирати кожу и трудите се да једном недељно урадите благи пилинг како бисте одстранили мртве ћелије коже. Ако волите сјајније ружеве, на тржишту су се појавили хидратантни ружеви који усне и негују, а такође има и ружева који у себи не садрже восак који је великим делом заслужан за исушивање усана.

После маникира, сврби вас лице

Разлог - Састав лакова за нокте је такав да може изазвати осип на кожи уколико одмах после наношења додирнете лице, а поготову предео око очију. Код појединих особа долази до овакве реакције због формалдехида, дибутил-фталата и толуена који улазе у састав лакова.

Решење - Или потражите лакове који у свом саставу немају ове три компоненте које изазивају иритацију коже, или се трудите да после маникира не додирујете лице прстима неко време. Многи брендови лакова избацили су из свог састава састојке који могу изазвати евентуалну иритацију коже, а уколико сте склони овом проблему, пре маникира проверите састав лака.

Када ставите сенку, очи вам отекну и буду црвене

Разлог - За почетак проверите да ли је истекао рок трајања сенке коју користите. Уколико то није проблем, може да се деси да вам не одговара форма у којој се сенка налази. Црвене очи су један од најчешћих проблема који се јављају код особа које користе сенку у праху. Ситне честице веома лако могу да упадну у око и да га изиритирају.

Решење - Како бисте били сигурни да неће доћи до иритације ока, почните да користите кремасте сенке за очи. Оне се лако наносе, предивних су боја, а не постоји опасност од круњења и упадања ситних честица у око.

Од пудера вам искачу бубуљице

Разлог - Када је реч о пудерима, најбитније је пронаћи онај који по свом саставу и текстури одговара типу ваше коже. Уколико имате масну кожу са проширеним порама, погрешан избор може изазвати запушавање пора и стварање бубуљица. До овог проблема може доћи и због бактерија које се могу створити на сунђеру или четки за наношење пудера.

Решење - Пре него што купите пудер, проверите који је за тип ваше коже и прво узмите тестер како бисте проверили да ли јој прија или не. Уколико при наношењу користите сунђер или четку, једном недељно их перите или их замените новим. На овај начин спречићете настајање бактерија на њима. Оно што је такође веома битно јесте да пудер никада не наносите на лице које претходно није добро очишћено.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар