Видео, АТП: Шта то Ђоковића чини толико и тако посебним?!

Новак Ђоковић на првом месту АТП листе до сада је провео 140 недеља и освојио је 50 титула, од тога осам на Грен слем турнирима.

Тенис 01.04.2015 | 23:20
Видео, АТП: Шта то Ђоковића чини толико и тако посебним?!

И 2015. годину Ђоковић је почео изванредно и до сада је освојио два највећа турнира у сезони – Аустралијан опен и Индијан Велс.

Новак је убедљиво први на свету, па је логично поставити питање – шта је то што Ђоковића толико одваја од других? На то питање одговорили су петорица његових ривала.

Џон Изнер (2-6 скор са Новаком): Сваки играч има најмање једну слабост, а он по мом мишљењу нема ниједну. Сервира добро, има најбољи ритерн на свету и најбоље кретање на свету. Бекхенд му је невероватан. Све ради добро.

Енди Мари (8-17): Екстремно је константан, креће се веома добро и нема много рупа у игри – може да одигра мање-више сваки ударац. Против њега сте свесни да сваки гем морате да зарадите, ниједан неће бити поклоњен.

Стан Вавринка (3-17): Када игра на свом највишем нивоу, скоро га је немогуће победити. Најбољи је тенисер у овом тренутку, нарочито на бетону. Тешко је против њега – све ради невероватно, ритерн му је сјајан, увек ставља притисак на ривала.

Милош Раонић (0-5): Мислим да је код Новака најбоље то што је он свестран играч. Сваки пут када изађете да играте са њим, питате се која ће бити стратегија овога пута – добро се креће, јак је са обе стране, све време мења правац удараца, добро сервира. Све то му даје времена пре него што ви успете да пронађете неке одговоре.

Кеи Нишикори (2-3): Не прави много неизнуђених грешака и мора да се игра заиста агресивно како би се он победио, што значи да мора да се ризикује.

После свих комплимената које су му противници дали, уследило је и питање Новаку: Да ли се осећаш непобедиво?

“Пре свега, нико није непобедив. Одлично сам завршио прошлу сезону, на исти начин сам почео ову и то ми је дало доста самопоуздања, али то не значи нужно да сам непобедив. Излазим на терен са истим интензитетом и у мечу прве рунде и у финалу“, рекао је Ђоковић и потом додао да му значе и искуства која је прошао на професионалном и приватном плану:

“Године 2011. постао сам први на свету, а онда сам изгубио то место. То искуство помогло ми је да схватим шта је потребно да радим да бих се тамо вратио, али и како ту да останем – да будем константан и да се не заносим. Постао сам отац и муж, што ми је донело нову енергију и мотивацију. Покушавам да останем посвећен свом свакодневном тениском животу и мислим да то помаже“.

Коментари / 0

Оставите коментар