ПСЖ ''ставио шапу'' на Погбу, Ди Марију и Лаказета!

Влажни снови једног шеика или озбиљан план? Да ли ће 200.000.000 бити довољно? Према писању Л'Екипа клуб са Парка принчева саставио је листу приоритета за летњи прелазни рок.

Фудбал 01.04.2015 | 15:00
ПСЖ ''ставио шапу'' на Погбу, Ди Марију и Лаказета!

Пари Сен Жермен планира за лето велики пазар! Шампион Француске који је и ове године главни фаворит у трци за титулу у домовини, али и један од најозбиљнијих кандидата за европски трон, жели додатно да се појача на лето. Како пише Л'Екип челници клуба са Парка принчева направили су листу приоритета, а на њој су три имена - Анхел ди Марија, Пол Погба и Александр Лаказет.

Није тешко претпоставити да ће акценат Парижана бити на најбољем младом фудбалеру света. Погба је ове сезоне у дресу Јувентуса показао да је потпуно сазрео, готово сам вуче Јуве ка титули и његова цена отишла је у небеса. То значи да је круг кандидата који га желе у својим редовима значајно сужен, пошто свега четири или пет клубова на свету може да искешира 70, 80 или 90 милиона евра, за колико су младог везисту претходних дана "продавали" медији широм Европе. ПСЖ је свакако једна од њих, пошто богати Арапи неће жалити новац како би створили најмоћнији тим Европе, што им је од почетка и био циљ. Али неће се олако предати ни Реал, Манчестер Јунајтед, Челси...

Тржишна цена Пола Погбе износи око 50.000.000 евра.

Акција Ди Марија могла би да буде значајно лакша. Аргентинац је почео силовито у Јунајтеду, да би онда његова форма нагло кренула силазном путањом. Све чешће је на клупи и стиче се утисак да није баш драг Лују ван Галу. Од доласка на Олд Трафорд одиграо је 21 утакмицу у Премијершипу и постигао три гола. Ипак, не треба заборавити да су Ђаволи за Ди Марију дали 75.000.000 евра и да га се сигурно неће тек тако одрећи.

У идеалној варијанти (да претходна двојица потпишу за ПСЖ) треће појачање био би Александр Лаказет. Суперталентовани нападач Лиона игра најбољу сезону у каријери и први је стрелац лиге. Када би Свеци успели да га ангажују био би то један од оних удараца "којим се убијају две муве". Прво, ради се фантастичном потенцијалу, момку коме се предвиђа врхунска каријера, а друго, Парижани би на тај начин значајно ослабили конкуренцију, пошто је Лаказет понајбољи играч Лиона. Његова тренутна вредност процењује се на око 20.000.000 евра.

Мале су шансе да ће Блана баш "то јуне да муне", те да ће да добије сву тројицу, међутим, ако би се то и догодило, каса клуба са Парка принчева била би опељешена. Ако узмемо као претпоставку да Погба неће напустити Јуве без 80.000.000 евра, да Ди Марија оде за упола нижу суму од оне за коју је доведен у Манчестер (што баш и није реално), односно да Лион издејствује између 25 и 30 милиона за свог првог голгетера, долазимо до фантастичне бројке - скоро 150.000.000 евра!

Али шта је то за једног шеика?

Коментари / 0

Оставите коментар