Чаша пива јача кости

Пиво доприноси јачању костију јер садржи значајне количине биоразградивог силицијума, који је један од значајних елемената у изградњи костију.

Здравље 29.03.2015 | 22:02
Чаша пива јача кости

ПИВО можда и није најомиљеније пиће припадница лепшег пола, али недавне студије су показале да је веома добро за здравље и лепоту жене. Нарочито тамно, које има пун укус. Наравно, то подразумева чашу или две дневно.

Студија о благодетима овог пића објављена је у америчком медицинском журналу а научници тврде да пиво доприноси јачању костију јер садржи значајне количине биоразградивог силицијума, који је један од значајних елемената у изградњи костију.

Умерено конзумирање пива препоручује се нарочито женама у менопаузи, због остеопорозе. Такође, истраживачи су закључили да је због основног састојка хмеља, богат извор хумола који имају важну улогу у спречавању разних врста упала.

Црно пиво је "лековитије" јер има више хранљивих састојака од светлог, као и бројна благотворна дејства на здравље: смањује лош холестерол, штити од кардиоваскуларних болести, подстиче рад црева, пролепшава кожу и јача имунитет. Одавно је познато, а сада и научно доказано да је коса лепша и сјајнија када се опере пивом, а популарно пиће је и одличан извор гвожђа.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цорона

29.03.2015 22:17

А гајба(на дан)??

ОДГОВОРИТЕ