Забрањено ми је да доводим политичаре у емисију

После гостовања Јоргованке Табаковић и Николе Селаковића, од уредника забавног програма сам добила мејл у којем ми се забрањује да позивам у госте полтичаре, државне функционере и верске поглаваре - Весна Дедић, ауторка емисије „Балканском улицом“, открива за „Блиц ТВ магазин“.

Забава 26.03.2015 | 20:30
Забрањено ми је да доводим политичаре у емисију

Она каже да се нада да ће најављеним променама у руководећем тиму Јавног сервиса бити побољшани и продукциони услови.

- Већ 25 година сам вредан радник РТС-а и без обзира на то ко ми је био директор, ја сам и Јутарњи програм и „Балканском улицом“ радила као да сам врхунски плаћена, врхунски поштована и у складу са продукцијским могућностима које су ми биле на располагању. Наравно да бих волела да нови директор РТС-а буде човек који ће емисији „Балканском улицом“ омогућити да има боље продукцијске услове, као и свим осталим емисијама забавног програма. Волела бих и да ми се врати стари термин емитовања, недељом од 14 до 15 сати, када сам бележила највећу гледаност. Никада на РТС-у нисам била у ситуацији да радим емисију и да она буде баш онаква какву је ја замишљам. Зато се надам, с обзиром на то да гледаоци моју емисију воле, да ће нови директор дати зелено светло да та љубав између „Балканске улице“ и гледалаца буде још јача, лепша и већа - прича Весна Дедић.

Иако су на почетку емисије гостовали и политичари, верски поглавари и дипломате, такве саговорнике више немате. Због чега?
- Тачно је да су годинама прве исповедне портретске интервјуе политичари и верски поглавари давали у емисији „Балканском улицом“. Пре две године, када су у емисији гостовали Јоргованка Табаковић и Никола Селаковић, од уредника забавног програма РТС-а сам добила мејл у којем ми се забрањује да позивам у госте политичаре, државне функционере и верске поглаваре. Као радник РТС-а морам по уговору да поштујем одлуку главног уредника и када је она у супротности са мојим ауторским идејама.

Све више новинара се окреће писању романа, што често наилази на подсмех и негодовање. Смета ли вам то?
- Бесмислена је прича јер свако има право да уђе у књижару и купи књигу коју жели. Смислено би било да се негодује у случају да је моја књига ушла у лектиру или да је неком наређено да мора да је купи и прочта или да ми држава плаћа штампање. Новинари су у целом свету увек били најтиражнији писци, од, на пример, Хемингвеја до Тонија Парсонса. Мојим читатељкама, студенткињама, докторкама, професоркама, домаћицама, продавачицама, певачицама не смета што сам новинар.

Велика се прашина дигла и око изјаве Лее Киш, која је за „Блиц ТВ магазин“ открила да спрема докторат и да жели да се бави педагогијом. Какво је ваше мишљење о томе?
- Ја нисам ни магистрирала ни докторирала новинарство за разлику од Лее Киш, која је то урадила. Моје професионалне амбиције су да будем оно што сам сада, дакле аутор емисије коју гледаоци и саговорници воле, писац љубавних романа које десетине хиљада жена воле да читају пре спавања, на плажи и у градском превозу.

Завршавате ових дана нови роман. О чему је реч?
- Опет мелодрама, али овога пута туга је од почетка. Први пут сам се бавила темом усвајања деце и толико сам задовољна том причом да с нестрпљењем очекујем 18. мај када ће се роман појавити на трафикама и у књижарама.

Шта се дешава са серијом која је требало да се ради по вашој књизи „Заувек у срцу“?
- Волела бих да се сниме филм и серија по историјској мелодрами „Пола душе“ и знам да су многи и у Црној Гори и у Србији заинтересовани, али до сада није начињен ниједан конкретан корак. По наруџбини „Кошутњак филма“ написала сам сценарио за ТВ серију по мојим романима „Заувек у срцу“, „Сунце мени, сунце теби“ и „Ти си мени све“, зна се и главна глумица и ја се надам да ће овог пролећа да почне снимање.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ста це ти

26.03.2015 19:33

Па народу су вец досадили ,јос да их ти доводис,био би цист промасај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

26.03.2015 21:08

А у кревет ти сигурно не бране

ОДГОВОРИТЕ