Хранила вране, а оне јој узвратиле поклонима !

Девојчице се обично друже и поклањају разне дрангулије својим вршњакињама, али осмогодишњу Геби обасипају поклонима необичне пријатељице – вране.

Занимљивости 03.03.2015 | 19:10
Хранила вране, а оне јој узвратиле  поклонима !

Геби Мен из Сијетла, сваки дан кикирикијем храни вране које посећују њено двориште и за узврат од њих добија разне необичне поклоне.

Девојчица има колекцију од око 70 сјајних перли, дугмића, комадића метала, „Лего“ коцки, минђуша, пластике разних боја, па чак и део привезка на ком пише Бест (најбољи), вероватно део металног срца на чијем другом делу се налази реч Фриенд (пријатељ). А међу највреднијим поклонима је привезак у облику срца, бисерне боје.

Геби све дарове чува у посебним посудицама, рангиране по омиљености: „Оне ми показују колико ме воле. Доносе разне посебне стварчице на које наиђу. Знамо да је од њих јер их најчешће остављају на хранилици за птице“, изјавила је за Би-Би-Си.

Њено необично дружење са вранама почело је још 2011. године, када је девојчица имала четири године и случајно испустила своју ужину.

Јато врана је убрзо слетело у њихово двориште како би покљуцкало остатке хране који су се нашли на земљи. Од тог дана Геби их свакодневно храни, а вране су почеле редовно да је чекају у дворишту.

Девојчица и њена мама им остављају храну и воду у хранилици за птице.

Вране су познате као веома интелигентна створења, способна да решавају сложене задатке и проблеме да би обезбедиле себи храну.

Експерти кажу да није ни мало необично да створе јаку везу са људима који их хране, али и да запамте оне који им представљају претњу.

Рецимо, памтиће недељама па чак и годинама особу која их је гађала каменом или ону која је покушала да им помогне.

Лиса, Гебина мајка, каже да им ове паметне птице с времена на време помогну. Наводи како је једном изашла у двориште да нешто фотографише, када је испустила поклопац објектива у траву и касније заборавила да га покупи.

„После неког времена изашла сам да потражим поклопац и пронашла га на ивици каде за птице. На видео-снимку надзорних камера видела сам врану која је подигла поклопац и оставила га тамо. То је било прилично импресивно“, објаснила је Лиса.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сецам се

07.03.2015 18:07

Мој отац је,по повратку с посла,храну коју није појео на послу,делио с врапцима.Временом се "процуло" и тацно око пола цетири, јато врабаца је "висило" у кросњама воцки у насем двористу, цекајуци мога оца да додје куци.У тренутку кад би отац прелазио мост удаљен пар стотина метара од куце настала би толика радост,граја врабаца,наговеставајуци његов долазак.Ова прица о вранама ме је вратила у рано детињство,прелеп осецај.

ОДГОВОРИТЕ