Антибиотик као лијек против рака

Наизглед обична породична вечера се претворила у револуционарно откриће када је Мајкл Лисанти питао своју кћерку како би она излечила рак.

Здравље 31.01.2015 | 17:45
Антибиотик као лијек против рака

Камила је одговорила да би попила неки антибиотик, исто као када има упалу грла.

Њени родитељи, научници који покушавају да пронађу лек против ове опаке болести, у почетку су били скептични, али су ипак тестирали теорију своје кћерке у лабораторији Универзитета у Манчестеру.

Испоставило се да неколико веома заступљених антибиотика успешно убија већину опасних канцерогених ћелија.

Наиме, неки антибиотици заустављају ћелије да производе митохондрије, мале просторе који их снабдевају енергијом, а доказано је да канцерогене матичне ћелије имају велики број митохондрија и самим тим омогућавају тумору да расте.

Ово откриће је указало на резултате раније спроведених истраживања којима је доказано да су пацијенти који болују од рака плућа живели дуже након што им се у терапију уврстио и антибиотик.

Професор Лисанти је изјавио да би антибиотици могли да буду не тако скуп и корисан третман против рака.

Њему су за даља истраживања на људима неопходна средства и ако се покаже да су антибиотици заиста добри у борби против рака, касније би могли да се користе и као првенција самог настанка ове болести.

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГАНГСТЕРИ СУ ТО

31.01.2015 17:47

ОВИ ИЗ ФАРМАКОЛОГИЈЕ СУ ВЕЋИ ГАНГСТЕРИ ОД ДОКТОРА. ДОКТОРИ СУ СВИ У ПОЛИТИЦИ, СТРАШНО КОЛИКО ПАРА ТИМ ФАЦАМА ТРЕБА, УЖАС. А ОВИ ИЗ ФАРМАКОЛОГИЈЕ ПА ТИ СУ ОДАВНО ЗАБРАНИЛИ СВЕ ШТО ЛИЈЕЧИ РАК, САМО УЗИМАЈУ ПАРЕ ОД БОЛЕСНОГ НАРОДА БЕЗВЕЗЕ. КРЕТЕНИЗАМ. ОВАКО КАКО ВИ ПИШЕТЕ ЗАБРАНИЋЕ И АНТИБИОТИКЕ.

ОДГОВОРИТЕ