КАН: Слонови ''шутнули'' Лавове, други се чека...

Обала Слоноваче пласирала се у 1/4 финале Афричког купа нација после победе над Камеруном 1:0, док су Мали и Гвинеја ремизирали 1:1.

Фудбал 28.01.2015 | 21:40
КАН: Слонови ''шутнули'' Лавове, други се чека...

‘Слонови’ су тако дошли до првог места у групи, док друго место деле Мали и Гвинеја са истим бројем голова и идентичном гол разликом.

Обала Слоноваче ће се тако у 1/4 финалу састати са другопласираном екипом групе Ц Алжиром, док ће Гана свог противника добити у четвртак после жреба. У осталим мечевима 1/4 финала састаће се Конго и ДР Конго, док Екваторијална Гвинеја игра са Тунисом.

Фудбалер Сент Етјена Макс Градел је у 35. минуту дошао до лопте после грешке одбране Камеруна и сјајним шутем са 25 метара донео победу и пласман у ћетвртфинале свом тиму.

Ситуација у овој групи пред последње коло била је драматична пошто су се прве четири утакмице завршиле резултатом 1:1, а исти резултат виђен је и у мечу између Малија и Гвинеје.

Гвинеја је повела голом Кевина Константа из пенала у 15. минуту. Три минута касније виђен је још један пенал, овог пута за Мали, али је Сејду Кеита јако лоше извео пенал и голману је било лако да сачува мрежу.

После продора Дијабија по десној страни Маига је из непосредне близине главом постигао го ли изједначио у 47. минуту, па је тако ово био пети меч који се завршио резултатом 1;1 у групи Д.

Пошто оба тима имају исти број бодова и исту гол разлику последњи четвртфиналиста Афричког купа нација одредиће се у четвртак жребом.

Четвртфинални парови:

Конго – ДР Конго
Обала Слоноваче – Алжир
Тунис – Екваторијална Гвинеја
Гана – Мали/Гвинеја

Коментари / 0

Оставите коментар