Козарић предлаже конверзију кредита из франка у евро

Гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић рекао је да ће валутном одбору БиХ предложити да усвоји закључак и позове Хипо банку да конвертује кредите из швајцарског франка у евро, и то по курсу и камати на дан подизања кредита.

Босна и Херцеговина 27.01.2015 | 15:20
Козарић предлаже конверзију кредита из франка у евро

Чланови Удружења корисника кредита у швајцарским францима "Швајцарац" разговарали су данас у Сарајеву са Козарићем о својим проблемима.

Предсједник овог удружења Кемал Дураковић најавио је масовне тужбе грађана који имају кредите везане за франак, уколико се Хипо банка оглуши о тај захтјев, преноси БХ радио.

Он је раније упозорио да је ситуација озбиљна, јер пристижу рате које су скоро двоструко веће од онога што је договорено приликом подизања кредита.

"Грађани који су задужени немају новца да враћају тако високе износе. Позиви из банака корисницима и жирантима не престају, а то су притисци, уцјене, пријетње", рекао је Дураковић.

Задужени грађани траже да им се омогући да врате износ за који су се задужили приликом подизања кредита.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дивља јабука

27.01.2015 14:35

Ако су банке градјанима исплатиле франке приликом дизања кредита онда је у реду да градјани враћају франке. Ако нису онда банке треба тужити за свјесну превару. Ја дакле теби посудим јабуке а вратићеш ми банане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татјана Дјокиц

27.01.2015 16:53

Браво за Васег гувернера. Наса гувернерка нема херца за то. А сецам се њених говора док је била опозиција. Корисницима кредита индексираним у цхф зелим да ресе своје муке. Срецно. Нада у Србији изгледа предстоји тезак пут за остваривање својих права, преко суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

занемарили

27.01.2015 17:50

Давно сам јавно објасњавао да је ХИПО банка преварантска банка. Нико није повјеровао, имате хиљаде преварених по разним основама. Копирање потписа, потписивање мјеница без присуства зираната, додавање нула на укупној суми и јос колико хоцес махинација.Немојте ниста подузимати, имате ви пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

28.01.2015 11:54

Да је којим слуцајем смањена рата би ли се тада бунили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговорност

28.01.2015 14:28

Овај треба дати оставку да има образа.Запосленик у Централној банци БиХ укро милионе КМ а овај гувернер се понаса као да се ниста није десило.А оставка Кемале?Да ти је син из куце отудјио паре вјероватно се не би правио блесав.У овој несретној земљи неце бити бољитка све док не буде одговорности.

ОДГОВОРИТЕ