Иванић: Додик се више не пита

Предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник ПДП-а Младен Иванић изјавио је синоћ у Сарајеву да ће се, када буду створени услови да се именује предсједник Федерације БиХ, именовати и мандатар за нови сазив Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 06.01.2015 | 07:21
Иванић: Додик се више не пита

"Из онога што знамо, данас је завршен Гораждански кантон, остаје да се заврши Сарајевски. Колико сам схватио, то ће бити завршено сутра. Мислим да ћемо током ове седмице ми послати прво кандидата, пошто око њега нема спора, на провјеру", казао је Иванић, наводећи да кандидат прво мора проћи провјеру СИПА-е и ЦИК-а БиХ.

Кад се то деси, додао је, "онда ћемо га именовати“.

"Претпостављам да би то могло да буде, сасвим реално, у идућој седмици", казао је Иванић, наводећи да ће разговори о министарским позицијама услиједити након што буде именован мандатар.

Иванић није желио коментарисати изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика у вези с текстом заједничке изјаве коју је усагласило Предсједништво БиХ, а за коју је Додик рекао да је "злоупотреба Предсједништва, јер оно нема те надлежности“.

"То постаје неозбиљно. Себе сматрам озбиљним политичарем и неозбиљне изјаве немам намјеру више да коментаришем. Мислим радити свој посао како га радим и мислим да је интерес Републике Српске да се и БиХ отвори ка Европи, да добијемо финансијске фондове, да се одмакнемо од прича о Уставу, да се бавимо економијом и отварањем радних мјеста", нагласио је Иванић.

Навео је да он не види ту ништа штетно по Републику Српску те да је то начелна изјава "која не може бити проблематична“.

"То што се он више не пита толико колико је мислио да треба да се пита, то је његов проблем", поручио је Иванић.

Наглашава да далеко већу расправу очекује када се буде правио програм конкретних реформи и то је, казао је, нешто гдје би сви требали дати допринос.

Упитан да ли ће нова власт успјети донијети ефикасан механизам координације и шта је досад кочило тај процес, Иванић је додао да прво морају формирати Савјет министара БиХ, "па ћемо онда и настојати откочити процес координације“.

"Наша је обавеза да то урадимо и рекао бих интерес свих, јер нас иза тога чека ратификација Споразума о стабилизацији и придруживању и значајнија финансијска подршка из ЕУ", подвукао је Иванић.

Извор: Фена

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

БОЗИДАР

06.01.2015 06:50

БРАВО ИЗГЛЕДА ДА ОН ПОЛАКО АЛИ СИГУРНО ИДЕ НА КЛУПУ ЗА РЕЗЕРВЕ У ЗАДЊЕ ВРИЈЕМЕ МИ ДЈЕЛУЈЕ КАО ДА ЈЕ ТРЦАО МАРАТОН ИЛИ ДА ИМА АСТМУ ПРЕВИСЕ ЈЕ ОЗБИЉАН И ТЕСКО ПРИЦА СМИРИО СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

06.01.2015 07:04

Тако је.Откаци га висе.Ми смо те бирали да промјенис несто.Миле це се само унистити а бојим се и нас све.Његову прицу је прицао Сесељ деведедетих.Знамо колико смо добро просли са том глупом политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

06.01.2015 07:21

Додик да одговара за уништавање Републике Српске и њених грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правник

06.01.2015 07:30

Милорад је у праву..спорно је у изјави ЕКОНОМСКА РЕФОРМА.. Ста је то???..ТО МОЗЕ БИТИ НЕСТО...СВАСТА... Мозда ЕУ хоце кредита из насих развојних банака??? Мозда зеле да им дозволимо да имају приступ насим финансијским фондовима...па да их користе како они хоце..ееее нецемо тако. У ЕУ није све сјајно, тамо има људи сто зиве са 1000 еура цијели мјесец а ниста не раде..Фламат це се спојити са Барцелоном ..Тирол са Велсом ..то је за нас опасно друство , да ми улаземо НАС зиви КЕСХ у такве несигурне земље... Боље нам је да кинезима исправљамо оци..свако отвори неку малу клинику (у спајзу) и ето пара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

06.01.2015 07:38

Њега се висе не пита ни гдје се луг истреса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.01.2015 07:47

Браво Иванићу коначно да неко каже доста ономе Лактасенку. Он нас је унистио уназадио и осрамотио пред целим светом баш као Сесељ и Слоба и сви знамо како нас воле ван ЕxYу граница.Нека Додик одговара народу за 101 прљаву аферу у којој је он главни Баја а народ нема за хјеба. Нека каже народу где су паре од: Рафининерије,Глинице,Боске, прање новца за здравство преко Слабића, за аутопут преко Чубриловица, за зграду Владе итд итд. Како је само Додик угасио или ушутко задњу аферу о два папка. Он је досад радио ста је хтио једноставно је најгори од свих јер цело време покушава да кочи и да нас завади са свима у БиХ само да се одржава на власти. Ипак можда провођење долази са Иванићем у СА. Зато доле Додик јер горе бити неће и не мозе. Свака част Иванићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

06.01.2015 07:56

Гледам синоц Милу дрзи бозицну посланицу умјесто патријарха.Пуко цовјек скроз.А та његова прица је прослост.Ко фол србује.Брани нас од свих зала.Јојјјј само...Бирали смо те да покренес несто,да направис заокрет,немој нас разоцарати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

06.01.2015 08:19

Господине Младене Иванићи, то лакташенка највише и боли, зато што се више низашта не пита. Добро сте кренули, наставите ли тако, и Додикова ће се власт завршити. Пуно успјеха у раду Господине Иванићу. МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

06.01.2015 08:44

Питам се,питам се...шта би било да Удружење новинара СРПСКЕ није увело мораториј о дешавањима у вези ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

06.01.2015 08:55

Република Српска д.о.о. вл. Милорад Додик и ортаци иде у стецај, рацуни блокирани, не исплацују се плате, инспекција пред вратима због малверзација....знаци неко це морати да робија, углавном је то директор са помоцницима, а власник се извуце, али видјецемо, мозда директор и помоцници проговоре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

06.01.2015 09:18

Само недајте цика Баји да се повезе са центром у Бецу,.. То му је вјерујте задња прилика..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

06.01.2015 09:40

Најзад и један господин у Предсједниству. Мислим да це Иваниц урадити пуно на врацању неопходног повјерења и разумјевања медју етницким групама. То је изузетно вазно јер је Додик сво вријеме опстајао у седлу на име сирења етницких анимозитета. То је основни разлог његове узнемирости у посљедње вријеме. Његова филозофија је "сто горе народу, боље мени". Иваниц је јако постен и нема криминалну позадину сто јос висе узнемирује Додика, огрезлог у криминал. Остају покусаји да се Иваницу присију "босњацки гласови". И да их је добио не видим ту ниста незаконито јер, по Уставу, представника РС бирају сви градјани из РС. С друге стране и та назови "критика" је јако супља и кратког је даха јер долази од оних који су у коалицији са ХДЗ-ом (за Цвијановицку је јако отворено гласао ХДЗ), који тросе будзетска средства на куповину "папака" итд... Сретан Бозиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

06.01.2015 09:56

А да ли се пита народ који Вас је изабрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

06.01.2015 10:02

Тако то ради велики политицар,који мисли добро овоме напаценом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

06.01.2015 10:05

Браво Младене, немој висе ни коментарисати глупе изјаве. Ти си доктор економских наука, породицан цовијек, енглески боље говорис него српски, сву енергију усмјери ка лобирању страних инвестиција и ЕУ-фондова, народ БиХ заслузује бољу будуцност а и садасњост.Предјите са ријеци на дјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитан

06.01.2015 10:21

Младен стварно покусава убиједити некога да се висе пита члан Предсјетништва него премијер ентитета (ваљда је очигледно да се Додика све пита, на којој год да је функцији)? И једва цекам да нам се отворе фондови,да се почнемо бламирати. Живо ме интересује ко ће писати пројекте обзиром да ми искуство говори да се код нас то гледа као на "додатна задужења"(када је ријеч о запосленима у управи).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

06.01.2015 10:55

Знацајна финансијска подрска из ЕУ, опет кредити,а као последица це наступит уводјење робовласницко друствено уредјење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кјево

06.01.2015 11:00

У односу на предсједника, господин у сваком смислу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лолобригида

06.01.2015 11:08

Иваницу, добро се зна да с овим Уставом ми не моземо у ЕУ. Како уци у ЕУ и привуци инвеститоре кад Дајтон захтјева намете на плату од 50-70%? Ко це то болан плацат? Слабо ко зна да ми због пореза на доходке дајемо једну цијелу плату у дрзавну касу, дакле 11 плата је мојих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

06.01.2015 12:41

Да ли то знаци Иваницу, ако се Додик висе ниста не пита, да це опозиција у наредном периоду бити одговорна за стање у друству?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

06.01.2015 14:25

ре Истина. Не,одговоран за стање у друству це бити позиција,на нивоу РС а за стање у БиХ бице СЗП(не само они)

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

06.01.2015 14:48

Видим светло на крају овог дугог тунела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРПРВКАТ

06.01.2015 15:31

Младене подрзавам те као паметног и образованог а и досао си на ту позицију испред СЗП , дакле промјене и само промјене и није довољно само реци да се дотицни висе не пита, него треба инзистирати са нивоа БиХ да се сви криминалци, па и тај о коме прицас кривицно гоне за пљацку овог народа, унистења предузеца систематским путем унистења зивота на овим просторима! Промјене и само промјене.....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Царлин

06.01.2015 15:44

Бахатост обично кошта понижавање људи и грађана није људски а то су радили људи из СНСДа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

отјерати додика

06.01.2015 15:48

Док год се Додик буде питао, овдје ће све пропадати и распадати се. Треба га се ријешити што прије. Крајем фебруара а у марту најкасније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

06.01.2015 18:49

А сто му то радис? Знас ли Младене да он воли да се робуса и да наредује, црци це ми болан од зависти Младене! Дај надји и њему несто у Сарајеву да се игра, забринуо сам се, ево вец од избора никуд ми не иде, само понекад ми га Зељка зовне на кафу. Хајде Младене погледај има ли ста за њега, па нам јави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кликер

06.01.2015 19:12

Јулио, збиља не кужим који би се посао могао повјерити Милораду Додику кад не зна радити ама баш ништа. Чуо сам да ће промијенити пол и опет се кандидовати за предсједника владе као Рада Дудук. Каже да ће уградити и силиконе веће од Цеце. Увјерен је у побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЈОТР

06.01.2015 23:41

РУСЕ ЋЕ ПОКРЕНУТИ ПОСТУПАК ПРОТИВ СВИХ КОЈИ СУ НАПРАВИЛИ ПРЕВАРУ И ГУБИТАК У РАФИНЕРИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

07.01.2015 07:08

Зивио Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

07.01.2015 07:26

Живео наш председника Републике Српске Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовандека

07.01.2015 10:46

Ко о чему Додик о Иванићу, Босићу, Чавићу, угрожености РС...Нема ваљда паметнија посла него да путем РТРС-а и СРНЕ напада опозицију и њене лидере, који су неупоредиво реалнији и паметнији политичари од њега и од којих се очекује да народу донесу бољитак.У томе треба да истрају, а народ треба у томе да им да још већу подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

07.01.2015 11:51

Донеси бољитак народу, бивши председник РС, бивши премијер владе РС, а подршка се видјела на задњим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

07.01.2015 16:36

Зашто господине Иванићу не одговорите г. Додику да сте Ви члан Предсједништва БиХ из РС. Ви, а не господин Човић како је то рекао госпопдин Додик, заиста је смијешно зашто се не оглашавате, те препуштате иницијативу другима??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

07.01.2015 17:39

Вазно је да се Бакир пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.01.2015 21:17

Тоооооооооооо Младјо краљу бају за рогове па у прдекану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

08.01.2015 02:27

Људи докле висе са толиком Господом, овај, онај ваки, најбољи све господа а задузили су нас толико да нам ни праунуце не мозе вратит. Господин је онај ко има цист менатлитет, разум итд. Дај бозе да Иваниц буде један од примерака насих политицара. Мозда би се и ова багра мало постидила. Него на следецим изборима гласт за мандате 6 мјесеци ако ниста не саставе за 3 или 4 месеца неце ни за цетри године. НА ГЛАСАЊЕ ЗА НОВИ УСТАВ ЗА МАНДАТ 6 МЈЕСЕЦИ. Ако им пустис висе од 6 месеци покраду бога и народ.

ОДГОВОРИТЕ