Скупштина на Палама изабрала новог предсједника

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су на данашњој сједници буџет општине за 2015. годину, у износу од 8 800 000 марака.

Република Српска 22.12.2014 | 19:29
Скупштина на Палама изабрала новог предсједника

Од планираних средстава за 2015. годину, за капиталне инвестиције је планирано 1 766 000 марака што се највише односи на програм просторног уређења.

"Дефинисаћемо нови трг, Универзитетску улицу, као и неке друге пројекте значајне за друге мјесне заједнице. За овај буџет можемо слободно рећи да је развојни, зато што 30 одсто буџета се односи на инвестиције. Водили смо рачуна о равномјерном развоју општине, свака мјесна заједница добила је одређени пројекат и то је оно што је вриједност овог буџета", истиче начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.

Начелник Ковачевић напомиње да је кроз планирани буџет општина водила активну социјалну политику, те да ће за социјалне категорије бити издвојено осам одсто од предвиђеног буџета, док су предвиђена средства и за реконструкцију споменика погинулим борцима у центру Пала, те повећана средства за рад Борачке организације.

Општинска опозија гласала је против усвајања буџета за 2015. годину, а као један од разлога наводе и то што се овај буџет, како тврде, темељи на индивидуалним оцјенама о томе шта треба да се ради у току године.

"Буџет мора имати програмски карактер, а не попис позиција, на шта константно указујемо", наводи одборник Покрета за наш град - Пале Момир Благојевић.

Одборници Скупштине општине Пале прихватили су на данашњој сједници оставку бившег предсједника Скупштине Мирослава Брчкала, који је преузео функцију посланика у Народној скупштини Републике Српске. За новог предсједника већином гласова изабран је Предраг Вучићевић из ПДП-а.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

блам

22.12.2014 18:33

па црнковици изабрали сте портира...провјерите му диплому остацете запрепастени...ја на ста спадосе Пале...блам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блам 2

22.12.2014 23:03

Да јос је заледио позицију цувара у заједницким институцијама ако му доказу фалш диплому да се има дје вратити.Бозе сачувај и заклони....На ста спаде ПДП,од професора доктора угледних градјана на цуваре..Аферим Младене Предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

23.12.2014 07:37

Ето видите мој народе, говорио сам ја да це купљене дипломе доци до изразаја. Нису се џаба отворили силни факултети у сваком селу ( правни на Кобиљаци) све се то унапријед планира ција дјеца заврсавају те сколе и где це се одмах запослити.

ОДГОВОРИТЕ