Личности које смо изгубили током 2014.

Током 2014. године свет је остао без бројних познатих лица из света филма, музике, телевизије, моде.

Занимљивости 22.12.2014 | 10:55
Личности које смо изгубили током 2014.

Сајт Диџитал спај саставио је списак људи који су "напустили позорницу" у 2014.

Међу њима су глумац Џејмс Ејвери који је дао глас Шредеру у цртаћу Тинејдз Мутант Нинџа Корњаче, музичар Фил Еверли, члан Тхе Еверлy Бротхерс-а који је са братом Доном певао "Wаке Уп Литтле Сусие", "Бyе Бyе Лове", "Цатхy''с Цлоwн".

Роџер Лојд Пак, популарни Тригер из серије "Муће" преминуо је као и Филип Сејмур Хофман, један од најцењенијих глумаца своје генерације, Оскаровац, позоришни глумац, режисер.

Свет је напустила и некадашње дете-глумица Ширли Темпл, глумац и режисер Харолд Рамис (Истеривачи духова), модна дизајнерка Л''Врен Скот, диџеј и продуцент Френки Наклс (Yоур Лове, Бабy Wантс то Риде), позоришни, филмски, телевизијски, радио и водвиљски глумац Мики Руни, новинарка и ТВ презентерка Пичес Гелдоф, ауторка Дневника Адријана Мола - Сју Таунсенд.

Напустили су нас и енглески глумац Боб Хоскинс (Ко је смести Зеки Роџеру, Бразил, Сирене, Кука), глумац Кејси КАсем који је позајмио глас Шегију у серијалу Скуби Ду, глумац Илај Валах (Седам величанствених, Добар, лош, зао, Кум 3), музичари Боби Вомак (Ацрош 110тх Стреет, Иф Yоу Тхинк Yоу''ре Лонелy Ноw), Томи Рамон.

Током 2014. преминуо је и Џејмс Гарнер, чија је каријера трајала 50 година, који је играо у 50ак филмова укључујући "Маверик", "Велико бекство", Бележница".

Свет је остао шокиран када је један од највољенијих комичара и један од науспешнијих глумаца у холивудској историји Робин Вилијамс преминуо. Био је звезда филмова Аладин,. Добро јутро Вијетнаме, Друштво мртвих песника, Госпођа Даутфајер, Кука а Оскара је добио за улогу у филму "Добри Вил Хантин".

Једна од највећих звезда Холивуда Лорен Бакал (Велики сан, Како се удати за милионера, Огледало има два лица - за који је добила Оскара) такође је отишла као и глумац и режисер Ричард Атенбороу, комичарка Џоан Риверс, глумаци Ричард Кил (Џоз из филмова о Џејмсу Бонду), Ворен Кларк (Паклена поморанџа), филмски и позоришни режисер, продуцент, глумац, комичар Мајк Николс (КО се боји Вирџиније Вулф, Дипломац, Квака 22).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бн

23.12.2014 08:08

Никола Симиц

ОДГОВОРИТЕ