Видео: Е, мој Бајко! Срећа твоја, па ниси једини!

Тежак је посао чувара мреже и врло лако може да дође до грешака и нежељених околности, па су се и ове године нашли голмани широм света који су морали да после утакмице трпе шале на свој рачун, што од саиграча, што од публике. Фудбалери белгијског Лирса поражени су са 6:0 од Шарлроа, а један гол дело је голмана Бобана Бајковића, који је неспретно покушао да избаци лопту из шеснаестерца.

Фудбал 21.12.2014 | 20:20
Видео: Е, мој Бајко! Срећа твоја, па ниси једини!

Тежак дебакл доживела је екипа Славише Стојановића, а кроз највећу агонију прошао је голман Бобан Бајковић. У 63. минуту је повратни пас Свинкелса претворио у погодак за 4:0, тако што је лопту пропустио у мрежу у покушају да интервенише, а било је прекасно да спречи најгоре.

То је подсетило на легендарни гол на Максимиру 2006. године, када је Гери Невил додао голману Полу Робинсону, па је лопта одскочила за 2:0 и победу Хрватске над Енглеском.

Последња у низу грешака дело је бившег голмана Црвене звезде Бобана Бајковића који је промашио лопту и примио гол који се ретко виђа, а на крају је његов Лирс поражен од Шарлрое са 6:0, тако да испад није много утицао на коначан исход, осим на броја лопти у мрежи.

Неки чувари мреже су били храбри да крену напред, неки нису били довољно усредсређени на сусрет, а некима је терен кумовао у нервози.

У појединим тренуцима су се гледаоци запитали да ли је голман намерно убацио лопту у мрежу, као што можете видети на предстојећем снимку, у прва два наврата.

Голман је последњи бедем пред офанзивом, он може да добије утакмицу својим одбранама, а може и да је изгуби грешкама, зато на гол линијама опстају само најбољи.

Коментари / 0

Оставите коментар