Јуве узима Подолског, Арсенал га мијења са Сицилије!

Тобџије ће бити активне у јануарском прелазном року.

Фудбал 18.12.2014 | 09:20
Јуве узима Подолског, Арсенал га мијења са Сицилије!

По свему судећи Арсенал ће ове зиме бити прилично ангажован на фудбалској пијаци. Према најновијим информацијама са Острва Арсен Венгер припрема богату понуду за откровење италијанске Серије А Паула Дибалу, али у исто време ће покушати да се ослободи Лукаса Подолског.

С обзиром на огромну плату коју има на Емирејтсу (близу 4.000.000 фунти годишње) немачки репрезентативац представља "крупну зверку" за многе клубове на Континенту, па се као најреалније опција узима евентуална позајмица. Наводно, Јувентус је озбиљно загризао за такву могућност, али за сада није познато да ли ће се Арсенал сложити с понуђеним условима из Торина, који сигурно неће бити богзна какви.

У сваком случају, Подолски готово да не добија шансу у дресу Тобџија ове сезоне. Седам пута је ушао са клупе и на терену провео укупно 99 минута без постигнутог поготка.

Када је у питању куповина Дибале Арсенал ће свакако имати озбиљну конкуренцију у виду Борусије из Дортмунда. Медији у Енглеској спекулишу да је Венгер спреман да понуди чак 31,5 милиона евра, међутим, газда Палерма Зампарини не одустаје од десетак милиона веће цифре. У прилог му иду сјајне игре 21-годишњег Аргентинца, који је у досадашњем току италијанског шампионата постигао седам голова и налази се у самом врху листе стрелаца.

Да подсетимо, ово је само још једна у низу златних кока клуба са Сицилије, који је претходних сезона продавао асове попут Еднисона Каванија, Хавијера Пастореа, Абела Ернандеза...

Поред Дортмунда и Арсенала за Дибалу су још раније интересовање показали Челси, Манчестер јунајтед, Ливерпул... Његова тржишна цена тренутно износи око 6.000.000 фунти.

Коментари / 0

Оставите коментар