Ким Џонг Ун поставио сестру на високу функцију

Државни севернокорејски медији први пут су објавили да је млађа сестра лидера те земље Ким Џонг Уна, Ким Јо-Џонг, постављена на руководећу позицију у владајућој Радничкој партији.

Свијет 29.11.2014 | 08:31
Ким Џонг Ун поставио сестру на високу функцију

Ким Јо-Џонг, која нема ни 30 година, постављена је на место заменика директора одељења у Централном комитету те странке, објавила је централна новинска агенција Северне Кореје (КЦНА). Ким Џонг-Ун је трећа генерација породице Ким која влада Северном Корејом, подсетио је ББЦ.

Његова тетка, Ким Кјонг-Хи, такође је била на високој функцији у партијској хијерархији, али се о њој ништа не зна од децембра прошле године, када је њен муж - бивши "човек број два" у Северној Кореји, Џанг Сонг-Тхек, оптужен за издају и погубљен.

Сестра, Ким Јо-Џонг, за коју се претпоставља да има 27 година и да се школовала у Швајцарској, први пут се појавила у јавности на сахрани оца и дугогодишњег лидера Северне Кореје Ким Џонг-Ила, децембра 2011, да би се од тада повремено појављивала у пратњи брата, али без посебне функције.

Према неким нагађањима, Ким је заправо припремана за улогу коју је имала њихова 68-годишња тетка, која је годинама била блиска сарадница њеног покојног брата са високим функцијама у партији и чином генерала са четири звездице.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

домаци странац

29.11.2014 08:00

нисмо далеко од ових, имамо само слободу да не морамо "лизати" бају и његове папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

29.11.2014 08:01

'' Волу га до плача ''

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле је љубоморан

29.11.2014 17:51

Његова тетка није генерал са 4 звјездице и јос није свецано пофубио никог из опозиције док веĺики водја је вец слистио пола фамилије

ОДГОВОРИТЕ