Брисел тражи да љекари из ЕУ иду у Африку

Европска комисија упутила је позив да се из земаља чланица ЕУ пошаље 5.000 љекара у западну Африку ради борбе против епидемије еболе, изјавио је данас извор из Брисела.

Свијет 26.11.2014 | 22:45
Брисел тражи да љекари из ЕУ иду у Африку

"Ситуација је превише озбиљна и неопходан је хитан одговор", истакао је извор који није желио да буде именован, те додао да су вишерангирани званичници ЕУ у контакту са националним владама ради што бржег одговора.

Европски комесар за здравље Витенис Андријукајтис изјавио је да је до сада био у контакту са 14 европских министара здравља и да је од њих затражио да пошаљу додатно медицинско особље у земље погођене еболом, те да је добио позитивне одговоре.

Према наводима извора, европски координатор за еболу Христос Стилијанидис, такође, је контактирао министре са захтјевом за додатна средства и логистички материјал.

Свјетска здравствена организација /СЗО/ саопштила је нешто раније да је број преминулих у епидемији еболе порастао на 5.689, од 15.935 пријављених случајева заразе у осам земаља.

Скоро сви, осим 15 смртних случајева, пријављени су у Гвинеји, Сијера Леонеу и Либерији, три најтеже погођене земље, које су пријавиле 600 нових случајева током протекле седмице.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

љекар

27.11.2014 08:43

Нека у Африку иду ти који то траже.

ОДГОВОРИТЕ