ДВ: Турци имају грижу савести због убиства!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић захвалио се Банвиту на гостопримству у оквиру меча седмог кола Еврокупа.

Кошарка 27.11.2014 | 09:20
ДВ: Турци имају грижу савести због убиства!

Турски Банвит је дочекао Партизан у сенци трагичног убиства навијача Црвене звезде Марка Ивковића у Истанбулу, но црно-бели су имали пријатан дочек, уз минут ћутања за Марка и транспарент којим је 25-годишњем навијачу одата почаст.

"На сваком кораку у Турској, почев од аеродрома до дворане пратила нас је посебна пажња и топлина људи који искрено жале због онога што се десило у Истанбулу и због тога што је један Србин, везано за догађај кошаркашке утакмице Галатасараја и Црвене звезде, изгубио живот. Морам да нагласим да се овде осећа колективна грижа савести и да је људима из кошарке неизмерно жао што се то десило. Схватају да је тај губитак не може да се надокнади, али препознају да је то симбол да нешто тако нигде и никада више не сме да се деси", рекао је за сајт клуба Вујошевић.

Црно-бели имају за чим да жале, пошто су имали шут за победу, а поражени су после продужетка са 90:85.

"Банвит је добра екипа која има свој препознатљив начин игре и није случајно што су први врху табеле. Мислим да смо одиграли квалитетан меч. У одлучујућим моментима када се утакмица ломила, онда када је било најважније, нисмо нашли најбоља решења, пре свега, у нападу. Банвит је толико добра екипа да помоћ коју су имали од судија и у Београду и овде, њима заиста није потребна и никоме не служи на част", закључио је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар