Тузла:Синдикалци ће преноћити у Скупштини

Синдикални представници радника уништених предузећа са подручја Тузланског кантона одлучили су да преспавају у просторијама Скупштине ТК.

Босна и Херцеговина 26.11.2014 | 21:21
Тузла:Синдикалци ће преноћити у Скупштини

"Нажалост није било политичке воље да се вечерас одржи Колегијум Скупштине ТК. Због тога смо одлучили да преспавамо у просторијама Скупштине ТК и да чланове Колегија дочекамо на том мјесту у четвртак ујутро“, каже Сакиб Копић, предсједник Синдиката солидарности.

Радници су данас послије мирних протеста испред сједишта правосудних институција одлучили да прошетају до Скупштине ТК. Како тамо нису затекли никог од надлежних одлучили су да уђу у зграду.

Послије цјелодневног чекања, а када су сазнали да се Колегијум упркос њиховим захтјевима неће одржати, синдикални представници су усвојили закључке које ће прослиједити Скупштини ТК.

Радници траже да се до петка одржи хитна сједница Скупштине ТК на којој се треба усвојити оставка актуелног премијера као и да Скупштина ТК преузме ингеренције извршне власти до формирања нове Владе ТК. На истој сједници се од заступника у Скупштини ТК тражи да изгласају одлуку о исплати једнократне новчане помоћи у износу од 400 КМ за раднике Коњуха, Дите, Полиолцхема, Гуминга, Хотела Тузла, Ливнице челика, Борца Бановићи, Гредељ Ревома и Тузлапутева.

Уколико се у року од 15 дана не формира нова Влада ТК радници траже да се финансирају из буџета ТК док се не покрене производња у њиховим предузећима. Такођер, нова Скупштина ТК мора хитно испоштовати раније донијете мјере о покретању производње у предузећима и рјешавању радно-правних статуса радника.

Наведено је да ако се не испоштују захтјеви, заступници у Скупштини ТК ће сносити све посљедице које би могле услиједити у наредном периоду.

Клиx.ба

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Боxер

26.11.2014 20:49

овдје ј... луд збуњеног

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

26.11.2014 20:56

Све замисљам Ранку Мисиц како це заноцити у НСРС. Не би она то. Да јој се фризура не поквари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дацо

26.11.2014 22:17

Док се властима не поцне отимати од њиховог дијела неце нас обицне раднике озбиљно схватити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПексумАљо

26.11.2014 22:39

Рече Аљо, треба бојити мало у жуто,мало у плаво, мало и у зелено па ето изађе вам БУЋКУРИШ!!! Аферем било,ко' што рече Боxер "овдје ј... луд збуњеног"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

скорпион

26.11.2014 23:21

Пара нема, па нема, а кад це их бити то ни мара гатара незна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

27.11.2014 06:12

Ако не тразис нецес ни добит

ОДГОВОРИТЕ