Рибери грми! Нисам глуп, Роналдо ће опет бити најбољи!

„Кад сам видео како га Блатер грли и да је довео целу фамилију на церемонију било ми је јасно да мора да освоји награду“, присећа се ас Бајерна и каже да би ове године признање требало да освоје Нојер или Робен.

Фудбал 26.11.2014 | 21:25
Рибери грми! Нисам глуп, Роналдо ће опет бити најбољи!

Устанак у Минхену против Кристијана Роналда и челника ФИФА! После Мануела Нојера, који је прошле седмице дигао глас против аса Реала и званичника Светске куће фудбала, оштрицу напада ка њима усмерио је и један од најбољих играча Бајерна Франк Рибери.

Повод за љутњу Француза је избор за најбољег играча света чији се победник, како тврди крилни везиста, унапред зна.
„Доста сам научио из прошлогодишње гала вечери посвећеној додели Златне лопте. Чим сам стигао у Цирих, рекао сам супрузи да ћу изгубити. Видео сам како Сеп Блатер грли Роналда и како је цела његова породица Португалца на том скупу. Нисам глуп. Било ми је јасно да он мора да освоји награду. Па, не би тек тако повео целу фамилију на церемонију“, рекао је Рибери.

Прошле године био је можда и главни ривал асу Реал Мадрид, многи су смагтрали да је заслужио трофеј, јер је у 2013. освојио све - Лигу шампиона, првенство и Куп Немачке - али је Златна лопта завршила у рукама Португалца.
„Исто ће се десити и овде године. Шта друго да кажем осим да би Мануел Нојер или Арјен Робен требало да освоје признање. Не можете да се не сложите са тим. Наш голман је освојио све што је могло да се освоји, он је сјајан момак и није арогантан. Арјен је одиграо феноменалну сезону у Бундеслигу, а био је фантастичан и на Мундијалу. Плашим се, ипак, да ће и овога пута политика умешати прсте. Златна лопта више не представља награду за најбољег фудбалера света, све је политика. Уосталом, потврђује то и случај Фабија Канавара, који је 2006. добио ту награду само зато што је са Италијом освојио Мундијал“.

С обзиром да је ове изјаве издиктирао у перо новинару Билда може се тумачити и да закључак Франка Риберија служи као не баш вешт покушај да прикаже како му је на Алијанц арени све потаман, иако је у соби за личне трофеје једно место празно.
„Не недостаје ми Златна лопта. Нисам љубоморан, јер ми ова награда више ништа не значи. Срећан сам због онога што имам овде у Минхену“, уверава Француз.

Иначе, Рибери се ове године не налази на списку 23 кандидата ФИФА и француског магазина Франс фудбал за Златну лопту, 1. децембра листа ће бити скраћена на само три имена, а свечано проглашење победника заказано је за 12. јануар у Цириху.

Коментари / 0

Оставите коментар