Необични концерт Боба Дилана за само једну особу

Међу најексклузивнијим концертима на свијету овај свакако заслужује прво мјесто: амерички музичар Боб Дилан и његов бенд одржали су у недељу концерт пред само једном особом.

Занимљивости 26.11.2014 | 09:44
Необични концерт Боба Дилана за само једну особу

Срећни посјетилац овог ултра приватног наступа, одржаног у Музичкој академији у Филаделфији, био је звијезда шведске телевизије Фредрик Викингсон који припрема серију филмова о искуству појединца у догађајима који су предвиђени за велику публику.

Швеђанин је у изјави за часопис Ролинг Стоун објаснио да ће овај специјални догађај бити део филмске серије "Еxперимент Енсам" (Експериментиши сам). Дилан, који и у 73. години и даље наступа, истог дана је у Филаделфији одржао још један концерт, овог пута традиционалнији, пред великом публиком.

Пред 41-годишњим Викингсоном, који је сједио сам у другом реду у концертној дворани, Дилан је, пак, извео свега четири нумере, обраде хитова пионира рокенрола, попут "Хеартбеат" Бадија Холија и "Блуеберрy Хилл" Фатса Домина.

"Све вријеме сам се смијешио као да сам био на екстазију. Вилица ме је бољела сатима послије концерта јер нисам могао да престанем да се смијешим", рекао је Викингсон.

Он је казао да није отишао на концерт који је Дилан одржао касније у Филаделфији, сматрајући да "ништа није могло да надмаши" његово искуство.
Умјесто тога, провео је вече у караоке бару и пјевао Диланове пјесме са гостима.

"Диланов концерт за једну особу" је сниман са осам камера, а 15-минутни документарац ће бити објављен на ЈуТјубу 15. децембра.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сасарс

26.11.2014 08:48

Неког хрвата претпостављам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

26.11.2014 20:08

Писе ти изнад за кога.

ОДГОВОРИТЕ