Пољопривредници одлучују о даљим потезима

Предсједник Удружења пољопривредних произвођача - мљекара Републике Српске Владимир Усорац изјавио је Срни да ће на данашњој сједници управних одбора више пољопривредних удружења, која ће бити одржана у Градишци, бити донесена одлука да ли ће бити настављена блокада царинских терминала у БиХ.

Република Српска 24.11.2014 | 10:45
Пољопривредници одлучују о даљим потезима

Према његовим ријечима, данас ће бити затражено да за одлуке које је Управни одбор Управе за индиректно опорезивање усвојио на сједници у четвртак 20. новембра буду одређени рокови и одговорни.

"Поставићемо услов властима да се за сваку одлуку одреде рокови и особе које су задужене за провођење и које ће бити одговорне у случају да одлуке не буду реализоване", рекао је Усорац.

Он је напоменуо да пољопривредни произвођачи траже само да буду створени услови да цариници раде свој посао, односно да се контролише увоз робе.

"Тражимо да се на граничним прелазима Изачић, Орашје и Горица створе услови за извоз робе, а не само за увоз што је сада случај. Ови гранични прелази су `рак рана`", каже Усорац.

Он је навео да пољопривредници желе на овај начин спасити државу јер ће тада и њима бити боље.

Према његовим ријечима, на данашњој сједници управних одбора биће одлучено који рок ће бити остављен властима за реализацију њихових захтјева.

Усорац је рекао да ће сједници присуствовати представници свих удружења пољопривредних произвођача из Републике Српске и Федерације БиХ осим воћара.

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ у четвртак је усвојио Нацрт измјена и допуна Закона о акцизама који омогућава пољопривредницима набавку плавог дизела без плаћања акциза и путарина, подржан је захтјев пољопривредника да се изједначи цијена ветеринарских прегледа при увозу у БиХ са цијенама на уласку у ЕУ.

Произвођачи млијека од 12. новембра држе у блокади царинске терминале, а у међувремену су им се придружили представници других удружења пољопривредника.

Сједница управних одбора удружења пољопривредних произвођача биће одржана у 11.00 часова, а изјаве су планиране за 13.00 часова.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сељаци моји

25.11.2014 18:03

Па има ли ико други језик и памет осим овог лопова?

ОДГОВОРИТЕ