Постоји опасност да се појави нови Шешељ

Лидер Грађанске иницијативе СДП са Косова Оливер Ивановић оценио је да форсирање косовске независности може да дестабилизује Србију и да изазове да се појави "нови Шешељ".

Србија 23.11.2014 | 13:41
Постоји опасност да се појави нови Шешељ

- Овај (Војислав Шешељ) је истрошен, прошло је његово време. Али се у времену које долази може појавити нови радикални лидер са екстремним ставовима, који ће пливати на таласу фрустрације српског народа, која није смањена већ је само гурнута у страну, потиснута свакодневним проблемима - рекао је Ивановић у интервјуу из притвора, који је дао за новосадски "Дневник".

Он је додао да се видело како та фрустрација лако излази на површину у  случају инцидената на фудбалски утакмици Србија - Албанија у Београду, као и у случају премијера Албаније Едија Раме.

- На то Европа мора озбиљно да рачуна, јер стабилност Западног Балкана је њен интерес исто колико је и наш. А та стабилност се не може остварити без стабилности Србије - рекао је Ивановић.

Оливер Ивановић је десет месеци у притвору на Косову, јер је осумњичен да је 1999. године починио ратни злочин над цивилним становништвом у Косовској Митровици.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стари мој

24.11.2014 21:34

Ја нисам за идеје Шешеља,ал да је лик- јесте свакако ! Међутим,последњи који треба коментарисати случај "Шешељ" је овај Ивановић! Он је десет мјесеци у затвору тзв. републике Косово,осумњичен је да је убијао ,што Шешељ није радио !Одједном исти оптужује и упозорава како фрустрације Српског народа испливавају на површину !!!? По мени лично овај лик не треба изаћи никада напоље јер се плаши шта ће даље бити ,не помиње албанске жеље и намјере,те му је сигурно мјесто оно гдје је сада ! Чипован лик,сигуран сам...испитивања ЦИЕ, су почела !

ОДГОВОРИТЕ