Артман: Пресуда Шешељу је написана

Бивша портпаролка хашког тужилаштва Флоренс Артман оценила је да је пуштање лидера радикала Војислава Шешеља на слободу недопустиво, посебно зато што је пресуда против њега већ написана али није објављена.

Србија 22.11.2014 | 19:53
Артман: Пресуда Шешељу је написана

"Пресуда је већ написана, а нико не жели да каже каква је. Шешељ није тако болестан да не би могао да слуша њено читање", рекла је Артманова за љубљанско Дело.

Према њеним речима, Шешељево пуштање на привремену слободу није оправдано ни са аспекта људских права. "Никога још нису превремено пустили на такав начин. Свакоме треба рећи да ли је крив или не. Нико не жели да умре, а да не добије одговор на то питање", рекла је Артман за словеначки лист, преноси Тањуг.

Случај Шешељ је, како је навела, доказ да су у Хашком трибуналу "потпуно неодговорни људи" који би, по њеном мишљењу, требало да се повуку, заједно с главним тужиоцем Сержом Брамерцом.

"Они су сасвим изнад свега, изнад међународних стандарда, изнад Савета безбедности УН, па и изнад Бога", додала је иронично бивша портпаролка хашког тужилаштва.

Артманова каже да, када би била на месту хрватског председника Ива Јосиповића, не би писала председнику Хашког трибунала Теодору Мерону него чланицама Савета безбедности и питала их шта се догађа.

"За рад Трибунала плаћамо велики новац, а у замену добијамо само покушај ревидирања историје сукоба и превремено пуштање једног лудака", истакла је Артманова.

У осврту на стање у Хрватској у вези с процесом помирења и суђења у Хагу, Артманова је оценила да ствари "превише споро напредују" и да је "национализма све више".

"Тога не би било да нема страха од суочавања с прошлошћу", рекла је Артман, додавши да је хрватска операција "Олуја" била легитимна, али да кривци за злочине који су током и после ње почињени нису кажњени.

"Ако неко проговори о тим злочинима, аутоматски се оптужује да се противи акцији којом је Хрватска повратила контролу над својом територијом", навела је Артманова у разговору за словеначки лист.

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Бумеранг

22.11.2014 13:14

Гдјо Артман, ако сте установили да се ради о лудаку, зашто сте га процесуирали више од 10 година. Уз то откуд вам право да неког називате лудаком ако то није утврђено од стране стручног тима психолога и психијатара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

22.11.2014 13:15

Акција Војске Србије на Косову је била легитимна, а добили су милосрдног андјела, гуско једна неваспитанаааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неле

22.11.2014 13:42

Шта је теби Артманова када су Срби у питању није регуларно а остали јесу мутите ли мутите Против нас Срба свака ти част .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.11.2014 13:43

Ова будала не зна шта прича. Толико је сама себе демантовала у ових неколико пасуса да није ни свјесна своје глупости. Када је толико паметна што није дошла да свједочи против Шешеља? Могу замислити како би то било занимљиво. Могу они писати пресуде какве хоће али Шешељ је направио циркус од цјелог тибунала а та "будала" како она рече има 3x већи ИQ од њеног пилећег мозга. Њен највећи домен је био да кокодаче оно што јој напишу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

22.11.2014 13:46

Господја Артманова им потпуно право сто каже Шешељу лудјак јер нормалан човјек не говори за г.Дјиндјића да је весео што су га убили и не наговара рају о стварању још увјек неостваривога а то је В. Србије и повратку Косова и Метохије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Брее

22.11.2014 13:48

Наравно да нико од осудјених није баш безгрешан, али трибунал је врх брега лицемерства. А ова госпођа зна много јер мора да информације из Хага цуре или је пресуда негде далеко написана а суду достављена на потпис и читање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

22.11.2014 13:52

Артмановој желим све најбоље то је једна красна особа, као и сви људи из Хашког трибунала уствари као и сви људи из ЕУ, опет у ствари као и сви људи из НАТО-а, опет уствари и као сви људи из цјелога свјета то су наши искрени пријатељи воле нас поштују, бомбардују, ваде органе, затварају као овце, убијају, трују, краду нас итд. Свака част госпођи Артманов као и свима набројанима желим им да заврше као и 500.000 Срба из Републике Српске Книнске Крајине, јер је Олуја била легитимна, да прође и као 350.000 Срба са Косова, јер је Косово међународно призната држава и нико није одговарао за ни један злочин почињен над Србима баш као ни из веома добре и развијене и пребогате државе која свим и свачим заслужује да буде део ЕУ Хрватске, да прође и као 350.000 Срба из Сарајева јер је БиХ веома функционална држава са високом степеном запослености тако да људи безпослених готово и нема, љубав између османлија и православаца је не раздвојива и сви се воле славе, грле и поштују тако да је једна од најбогатијих, најфункционалнијих, најразвијенијих држава међународно призната чланица ЕУ држава Босна и Херцеговина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

22.11.2014 13:55

Кад неко реално проговори сви га нападну, каква земља. Ако је тај Шешељ тилико паметан осим хушкачког карактера, гдје су му дјела иза њега чиме се може похвалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАЗЕМ СЕ

22.11.2014 14:00

Једино сто се слазем са овом бивсом портпаролком је да су у Хашком трибуналу "потпуно неодговорни људи" који би, по њеном мишљењу, требало да се повуку, заједно с главним тужиоцем Сержом Брамерцом! Сто се тице Сесеља, првенствено он их је управо и раскринкао! Због тог свега је и побрао огромне симпатије, не само код српског, вец и других народа, који Хашки трибунал дозивљавају као СТРАСИЛО и политицки инструмент!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре босанац

22.11.2014 16:19

Неостварива је и БиХ онаква како је ти замишљаш, али још увијек ту идеју негдје потајно држиш у себи.То није забрањено.Пусти Шешеља нека човјек размишља и замишља. А о враћању отетог Косова несуди прерано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре босанац

22.11.2014 16:21

Јеси паметан као ова Артманова вас двоје кад би саставили неби ни просјецну будалу направили од вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

22.11.2014 17:05

Ре босанац- јел забрањено прицат,да цемоједног дана,кад додје боља ситуација,да повратимо оно сто на је отето,од Срба?ИПресуда је написана исто ка сто му и оотузница подигнута,састављана тек онда кад је досао у Хаг а састављали су је заједно са Дјиндјицем и његовом владом.То јос један доказ,да Хаски суд лакрдија у да је основан против Срба.Срби су осудјени,цим су отисли у Хаг.Надам се да цете овај коментар приказат,за разлику од предходног.Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈО ЦРТАНИ

22.11.2014 17:37

ЈА ЗНАМ ДА СЕ ОВА ГОСПОДЗА ЗОВЕ ФЛОРЕНС ХАРТМАН А НЕ АРТМАН. И НЕ ИЗВРЦИТЕ СЛОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОСЛОСТ

22.11.2014 18:19

Скосо сви коментари су написани из емоција, а не из разума.Засто висе се нервирати, за прослост кад је ионако не моземо промијенити.На сваки коментар се љуто реагује.Дај људи моји, мало нецег позитивног, ионако смо сви пролупали од глупости.Лијеп поздрав свим цитаоцима,односно гледаоцима најбоље БН телевизије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војник

22.11.2014 19:15

Е мој Рајко ти изгледа ниси цито ни лектире у слоли зато и питас за сесељова дјела,цовјек је написо висе књига него сто си ти процитом наслова

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

23.11.2014 07:53

Кад споменес Др. Војислава треба да устанес и стоис мирно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

23.11.2014 10:26

Господја је Хазарски зидов! А циљ Хазара измедју осталог унистење исконског православља! Русији не могу за сада ниста (Јелцин им је био нада), али зато морас поцети негдје! СРБИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

24.11.2014 02:35

Добро господо Луд је 100%....АЛИ ПАЗИ ПРЕКО 50 СВЕДОКА ИЗАСЛО ЈЕ - УСТАНОВИЛИ СЕ ДА СУ ЛАГАЛИ НА СВАКУ ТЕЗУ КОЈУ СТЕ МУ ПОСТАВИЛ ВРХУНСКИ ЈЕ ОДБРАНИО СЕБЕ. НЕМОЗЕ ТЕ ГА ОПТУЗИТ ЗА ГЕНОЦИД ДА ЈЕ ХУСКО НАРОД НА БОСНУ И ХРВАСКУ КАД НИСУ ПРОГЛАСЕНЕ НИ ЈЕДНА НИ ДРУГА ПО ТОМ КРИТРЕРЈУМУ. ТО СТО ПРИЦА НЕВОЛИ ОВОГ ИЛИ ОНОГ ТО СУ НЕГОВЕ ПРИВАТНЕ СТВАРИ. зелио би велку Србију..... мозе да зели реалност је једно а зеља друго. И ја зелим да добјем на лоту само требам да поцнем прво играт.Греску коју је направи је то сто је сам добровољно отисао у ХАГ ;;;;;Да су га одвели силом сад би добро наплатио.....Ато сто господза прица стоји пресуда цека да се процита једино за непостовање суда од такеве пресуде Сесељу би јос продузили зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад д.

24.11.2014 03:05

оцигледно је да је исто размисљала и док је радила као пп суда али је цутала јер је припадала истој марионетској западњацкој багри.. данас је проговорила о томе суду као да ми незнамо какав је...срби це као и обицно истерати правду на папиру али касно...после скупо плаценог на терену..

ОДГОВОРИТЕ