Српска тенисерка: Тренер ме искористио сексуално!

Малолетна тенисерка из Србије за "Информер" испричала како ју је тренер Срђан Дашковић сексуално злостављао, због чега је напустила тај спорт и сада иде на психотерапије.

Тенис 31.10.2014 | 19:00
Српска тенисерка: Тренер ме искористио сексуално!

Малолетна српска тенисерка тврди да ју је тренер Срђан Дашковић натерао на секс током турнира у иностранству у мају, када је имала 17 година.
Девојка, која је желела да остане анонимна, решила је да проговори јавно о несрећном догађају, који је оставио жестоке последице на њено здравље и психу, како се слична ствар не би догодила још некој играчици, будући да Дашковић тренира још много девојчица.

"Кад смо стигли у хотел, у иностраном граду где сам играла на турниру, видела сам да смо заједно у соби. То ми је било чудно, али ме је убеђивао да није било друге солуције. Пред први меч на турниру ме је сексулано искористио. Била сам у потпуном шоку и глатко сам поражена. Било је потресно и насилно. желим да што пре заборавим то трагично искуство. Требало ми је времена да изађем у јавност, али желим да се зна зато да не би неко доживео оно што и ја", испричала је за "Информер" бивша тенисерка.

Малолетница је сексуално злоупотребљена и злостављана, што потврђује и налаз лекара специјалисте из Клинике за неурологију и психијатрију за децу и омладину из Београда. Она је подвргнута терапијама, а два месеца након инцидента, у договору са родитељима, случај је пријављен полицији.

"Дуго сам кривила себе. Мајка је два дана по повратку са турнира спопала питањима шта се догађа, јер су сви видели да нешто није у реду са мном. Тек када је питала да ли то има везе са Срђаном, бризнула сам у плач и све признала. Тада сам убеђивала себе и остале да сам то урадила својевољно. Изманипулисао ме је".

"Дуго сам имала кошмаре, нисам могла да спавам, смршала сам. Била сам узнемирена и нерасположена и престала сам да тренирам тенис. Сада идем на јахање, јер ме то смирује, али и на психотерапије", испричала је девојка.

Срђан Дашковић (43) дуго ради као тениски тренер, а својевремно се кандидовао и за селектора Дејвис куп и Фед куп репрезентације Србије. Био је и селектор женске селекције до 14 и 16 година.

"Он се још бави тренерским послом, девојчице долазе код њега да уче тенис. Рекао ми је и са ким још од тих девојака планира секс. велики је манипулатор, а ја сам подлегла његовим лажима. Преварио је и мене и моју породицу", истакла је несрећна девојка.

"Информер" је навео и да има писану потврду Дашковића да је сексуално општио са својом ученицом.

"Догодило се да увече имам сексулани контакт са њом, а то се после поновило у току дана", стоји у изјави.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

....

31.10.2014 18:11

Не вјерујем јој, лаже 100%

ОДГОВОРИТЕ