Нацрт закона о адвокатури без подршке

Посланици Скупштине Брчко дистрикта на данашњој сједници нису дали подршку Нацрту закона о адвокатској дјелатаности у дистрикту Брчко.

Босна и Херцеговина 30.10.2014 | 17:43
Нацрт закона о адвокатури без подршке

Гласању је претходила дискусија у којој су посланици опозиције поновили оцјене да Скупштина нема потребан капацитет да би могла да усваја предложена законска акта.

Посланици су усвојили предложену одлуку о измјени одлуке о именовању предсједавајућих и чланова скупштинских комисија која се, како је образложио предсједник брчанског парламента Ђорђа Којић, односи на попуну Комисије за борбу против корупције са чијег је челног мјеста иступио посланик ХСС-а Иван Крндељ и не жели више да учествује у њеном раду.

Скупштина дистрикта Брчко усвојила је и одлуке о давању на кориштење, без накнаде, имовине која је у посједу дистрикта Куглашком клубу "Рад" и Стрељачком клубу "Јединство" Брчко.

Посланицима су предочени и извјештаји о ревизији финансијског пословања у 2013. години Владиних одјељења за јавни регистар и за просторно планирање и имовинско-правне послове, те Полиције и Развојно-гарантног фонда дистрикта Брчко, на које није било примједаба.

Којић је најавио да ће наредна сједница Скупштине дистрикта Брчко бити одржана 13. новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар