Угљевик: Наставак изградње ни на видику

Заустављени радови на стамбеној згради за 31 породицу погинулих бораца и ратних војних инвалида у Угљевику још нису настављени.

Република Српска 23.10.2014 | 19:41
Угљевик: Наставак изградње ни на видику

9. октобра ове године Министарство борачко-инвалидске заштите раскинуло је уговор са извођачем радова предузећем "Моја кућа" из Власенице, а нови извођач још није изабран, Влада је тек данас донијела одлуку о расписивању тендера за новог извиђача. Будући власници станова губе наду да ће то заиста и постати, а из Борачке организације најављују предузимање радикалних мјера.

Марија Поповић, супруга погинулог борца, због тешког здравственог стања принуђена је да живи са кћерком, која са петочланом породицом станује у приватном смјештају а нико од њих није запослен. Марија је на списку за добијања стана, међутим, сва протекла дешавања која су пратила досадашњу градњу, каже Марија изазвала су сумњу али и укус горчине јер се преко оних који су поднијели најтеже жртве врше бројне малверзације.

"То је превара за нас. Има 5-6 година како нас лажу и завлаче ван сваке памети је да са породицама погинулих бораца тако неко поступа", каже Марија Поповић.

Општина Угљевик је обезбједила земљиште, а ресорно министарство новац. За извођача радова изабрано је предузеће "Моја кућа" из Власенице, које је рок за завршетак радова навело 70 дана и посао дало подизвођачу фирми "Спортинг" из Угљевика.

Министарство уплаћује извођачу прво 100 000, а затим 135 000 КМ, извођач, према наводима подизвођача, Спортингу уплаћује свега 60 000 марака.

Градња је започета у мају ове године, али и због размирица око новца, убрзо и прекинута, након чега министарство раскида уговор са извођачем и обећава наставак градње убрзо наставак градње. Влада
тек данас доноси Одлуку о хитном расписивању тендера за избор новог извођача.

"Да би се расписао нови тендер и изабрао нови извођач радова потребно је најмање два мјесеца а тада ни временски услови неће дозвољавати да се та фамозна зграда настави", изјавио је Јован Маринковић, предсједник Борачке организације Угљевик.

У Борачкој организацији страхују и да ће доћи до судских спорова између досадашње извођача и подизвођача радова, те да би се наставак градње могао одвући у недоглед, те поручују да је стрпљење на измаку и да ће своја права тражити изласком наулице.

"Уколико се не буде ова зграда наставила радити до прољећа ми ћемо демонстрацијама тражити своја права", упозорио је Маринковић.

31 породица погинулих бораца која је требала до сада бити усељена у овузграду, препуштена је на милост и немилост надлежним институцијама.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

23.10.2014 15:59

Прошли избори мој народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

23.10.2014 19:52

Нема посла без лоповлука. Наса посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сс

23.10.2014 21:51

Тек за 4године

ОДГОВОРИТЕ
Name

софер

24.10.2014 07:23

Министарство уплатило 235.000 КМ. "Луда куца" и конобар, криминалац, "магистар"... према слици, урадили посла ни за 10.000 КМ. Пада ли коме на памет да хапсе и тразе врацање уплацених пара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

софер

24.10.2014 07:27

Министарство уплатило 235.000 КМ. "Луда куца" и конобар, криминалац, "магистар"... према слици, урадили посла ни за 10.000 КМ. Пада ли коме на памет да хапсе и тразе врацање уплацених пара? Али то је сица према милионима за "влесеницке инвестиције": водовод, сестосједи, језеро, "сунцана долина" Нови Еластик, Нови ДИВ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вероватно постоји негде неко...

25.10.2014 07:06

Само мотку у саке,растерати багру по затворима и поцети с постеним људима поново.Ако ти "нови",постени за три месеца не дају резултате,избацити их на улицу и довести нове и све тако у недоглед,ако треба.Доста натезања са криминалцима,зивот пролази.

ОДГОВОРИТЕ