Ојачајте имунитет соком од цвекле

Изузетно лековита и здрава, цвекла је идеална намирница за ово доба године када нам је неопходна максимална заштита од вируса.

Здравље 22.10.2014 | 05:00
Ојачајте имунитет соком од цвекле

Омиљена у кухињама широм света, изузетно лековита и здрава, цвекла је идеална намирница за ово доба године када нам је неопходна максимална заштита од вируса.

Нутриционисти је посебно препоручују јер садржи готово све минерале - калијум, калцијум, фосфор, натријум, магнезијум, гвожђе, бакар, манган, флуор, јод, сумпор, литијум и бром. Осим тога, обилује и витаминима Ц, Б1, Б2 као и витамином Б12 који биљне намирнице ретко садрже. Црвену боју даје јој пигмент антоцијан који помаже обнављање крви.

Цвекла се углавном једе као салата, било свежа или кувана, а стручњаци све чешће препоручују и лековити сок од цвекле који је одличан за јачање имунитета, лечење малокрвности, регулисање притиска, спречавање разних упланих процеса. Редовно конзумирање сока поспешује чишћење јетре, спречава и болести крвних судова, дисајних органа и убрзава метаболизам. Да би сок од цвекле био укуснији додајте у њега мало меда и лимуна.

Коментари / 0

Оставите коментар