СНСД ће формирати владу са ДНС и СП

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик данас је у Требињу најавио да ће с досадашњим коалиционим партнерима формирати нову владу Републике Српске.

Република Српска 19.10.2014 | 16:45
СНСД ће формирати владу са ДНС и СП

Додик је рекао да се још чекају званични резултати избора, али да нема сумње да ће СНСД формирати владу, називајући спекулацијама да неко од коалиционих партнера СНСД-ДНС-СП може да преговара са неким из другог блока.

Указујући на добар изборни резултат СНСД-а у Херцеговини, Додик је истакао да је Требиње на прави начин показало политичку вољу и да ће то, као и до сада, знати да цијени кроз реализацију многих пројеката и његов напредак, те да ће се у кадровском смису водити рачуна о Херцеговини.

"Ми смо и раније имали изузетно позитиван однос према Херцеговини, што је народ и увидио", истакао је Додик, подсјећајући на многе инфраструктурне и друге пројекте који су урађени претходних година.

Коментаришући изјаву лидера СДС-а Младена Босића да ће СДС о формирању Владе разговарати са ДНС-ом и СП-ом, Додик је рекао да Босићу "преостаје још мало политичког живота на мјесту предсједника партије", те да су све те приче њихов проблем.

"Говорили су свашта у овој кампањи. Она је била веома некоректна, изнесене су многе лажи. СНСД је имао тешку битку против тих лажи и поједине медијске сатанизације, а видно је било и уплитање међународног фактора, који је и на дан избора покушао да креира резултат", рекао је Додик, додајући да чак и сада "петљају" у начину бројања гласова.

Он је оцијенио да на тај начин, вјероватно, покушавају опозицију да одрже заједно, да би могли да креирају одређену нестабилност у будућности.

Додик је нагласио да је СНСД побиједио и неке унутрашње слабости, којих је, како је рекао, очигледно било, наводећи да су "неки људи покушавали да шићаре за личне интересе", те најавио да ће се таквим захвалити и одрећи се било каквих њихових услуга у будућности.

Он је рекао да је СНСД на изборима побиједио и лоши слој друштва, напомињући да је 99 одсто гласова који су дошли из затвора било за опозицију и за његовог противника.

"Трудим се да не пратим шта све говоре. Јасно је да је СНСД ширио поруку заједништва, љубави и слоге, да једни другима праштамо, а шта они жели заиста не знам", рекао је Додик, који је предсједник Републике Српске.

Додик је напоменуо да је Република Српска стабилна и да се у њој неће десити никави немири, иако то поједини прижељкују.

Поруку лидера НДП-а Драгана Чавића да се нико неће мирно прихватити губљење избора, Додик је оцијенио као губљење компаса, истичући да му је нејасно како неко, ко је био на високој дужности у Српској, може тако нешто да изјави.

"Мислим да је то губитак одговорности према вољи народа. Они имају своје људе који су гласали за њих, али у сваким изборима, онај који добије већину је онај који одлучује о власти и то се мора прохватити, без обзира колико та већина била тијесна", рекао је Додик.

Он је додао да има намјеру и да утиче на то да и на нивоу БиХ дође до брзог формирања органа власти. "Имамо активан одговор на питање `Сејдић-Финци` и механизам координације", рекао је Додик и истакао да констелација односа у Федерацији БиХ можда може бити промијењена да се то питање брзо ријеши.

Према његовим ријечима, уколико се та два питања буду брзо ријешила, БиХ има статус кандидата и то је оно што може да јој да нову динамику.

"Ми смо били и раније за та рјешења и сада смо спремни да иста та рјешења уградимо у брзо рјешење на нивоу БиХ и да се крећемо даље ка оном што, наводно, сви заговарају - то је неки пут ка Европи, мада и та Европа све више, због својих унутрашњих проблема, не изгледа као добро мјесто", истакао је Додик.

Он је указао и на неспособност домаће структуре да направи проходан и транспарентан систем изборног процеса, те на непромијењена правила бројања још од времена, како је рекао, када су странци хтјели да креирају све те системе вриједности.

"Мислим да се то може све искључити, а свако ко би сада мешетарио са тим ризукује велику одговорност за процесе у БиХ и то би свакако требало избјећи", поручио је Додик.

Извор: СРНА

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Баш баш

19.10.2014 16:49

"Он је рекао да је СНСД на изборима побиједио и лоши слој друштва, напомињући да је 99 одсто гласова који су дошли из затвора било за опозицију и за његовог противника." ____ Вук длаку мијења али ћуд никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

19.10.2014 16:54

Сто се тице затвора ТАЦНО ЈЕ ДА ЈЕ 99 ПОСТО ЉУДИ ГЛАСАЛО ЗА ОПОЗИЦИЈУ, људи хоце ПРОМЈЕНЕ,НОРМАЛНО. САД БИ ОНИ МАЛО ДА УПРАВЉАЈУ ЗАТВОРОМ А ДА У ЗАТВОРУ БУДУ ДРУГИ. Ј..И ГА НОРМАЛНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ-Милорад Додик ради против Републике Српске

19.10.2014 16:55

"Мислим да је то губитак одговорности према вољи народа. Они имају своје људе који су гласали за њих, али у сваким изборима, онај који добије већину је онај који одлучује о власти и то се мора прохватити, без обзира колико та већина била тијесна", рекао је Додик. Лађжш Додик, није тако, већ онај ко успије обезбједити коалицијске партнере за формирање власти. Примјер да ти лажеш а ја пишем истину је случај Српске Радикалне Странке у Србији која је освајала релативну већину (па и око 40% гласова) али никада није формирала власт, јер нико није желио с њима у власт а због одређеног притиска Запада. Значи и ти без обзира и да се докаже да си за проценат, два или више "добио више гласова" (ма како да си добио?) не значи да си попут монарха предодређен да са СНСД-ом формираш власт? Шта ако Запад "намигне" ко и са случејм СРС и "сви се разбјеже од тебе" и нико не хтједне с твојом странком СНСД у коалицију. Колико си им дојадио ништа није немогуће, па и то?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

објектив

19.10.2014 17:00

Ко то вири иза дона лажова? Недељко Чубриловић, министар, његов најважнији пајташ кад је у питању бизнис у вези са нискоградњом. Сумњам да ће ико више с њима двојицом, а сами имају недовољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепи

19.10.2014 17:00

О чему он прича? У предизборној кампањи приватизовао је хеликоптер, све ресурсе Репубике Српске, подржава криминал, пљачку, непотизам, злоупотријебио патријарха, крали гласове масовно и плаћали... Има ли овај човјек имало морала? Николића и Вучића понижавао, а сад као добар је са њима. Нико њега не подржава. С њим комуницирају због српског народа. Све то види обичан мали човјек. Чега се год прими уништи. Не могу да схватим да га може подржати нормалан човјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

19.10.2014 17:14

Требиње је на прави нацин показало политицку вољу и да це то, као до сада, знати да цијени кроз реализацију многих пројеката, те це у кадровском смислу водити рацуна о Требињу (изјава Президента). То знаци гради се нови аеродром, јер онај изградјени не мозе примити толике путнике. Водице он и његови кадровску структуру Херцеговине, тако сто це им све паре покупити и оголити их. Е моји Херцеговци нека вам је бог у помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ-Додик ради против Српске

19.10.2014 17:30

У вези са Требињем због незаконите смјене Вучировића, Савез за промјене требају тјерати судским путем да се исправи штета због незаконите одлуке ЦИК-а, на начин да ће се у Херцеговини поновити избори.Не треба тек тако дати овим преварантима да остану власт, све правне, легитимне и легалне опције искористити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.10.2014 17:56

Ја се сутра селим из ове лударе зване БиХ ако овај војни дезертер, дувански шверцер и ратни профитер ми буде кројио капу наредних још 4 године!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само лагано

19.10.2014 18:24

Гомила глупости које не треба коментарисати, али ми је занимљива његова забринутост што затвореници нису гласали за њега па му поручујем да не губи наду јер ће се ствари убрзо промјенити по овом питању чим напунимо затворе црвендаћима криминалцима на челу са њиме лично. Имаће врло јаку изборну базу тамо догодине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слажем се

19.10.2014 18:33

Слажем се са Додиком 100% али бих додао оно што он није, све те клевете и лажи сте стојечки поднијели, нису успјели да вас скину са власти ови што вам нису ни до кољена и то је најважније. Имају гласове затвореника, Бошњака, неписмених и превртљивих али народ РС и овај пут је добро одлучио и побједу дао СНСД. Честитам и на знатно бољем резултату него 2012. што је јасан знак и тренд нове велике побједе СНСД на локалним изборима 2016. јер су људи видјели шта је СДС и у какву биједу може да одведе та демагогија и неписменост њихових кадрова

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе

19.10.2014 18:34

Владу са минимална 42 посланика ако би рачунао и мандате туђих странака на листама СНСД, ДНС и СП? Чиме се јадниче хвалиш, хваташ се за сламку. Један посланик се прехлади и блокада Скупштине. То нам нудиш само да би избјегао руку правде. Са друге стране постоји варијанта да СДС формира скупштинску већину од 47 посланика па ти види у какву нас кризу гураш. "Наши цари закон погазише, почеше се крвнички гонити, један другом вадит очи живе; забацише владу и државу, за правило лудост изабрасе." Његош

ОДГОВОРИТЕ
Name

узалуд труд...

19.10.2014 18:35

Па, сели, Директ, не брани ти нико!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

19.10.2014 18:36

Веце будалетине нисмо имали.Али сто је криминалац то је вец друго питање.Дови це и њему крај,преного сто мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директни

19.10.2014 18:38

а ђе ћеш одселити :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

побједник

19.10.2014 18:38

можете коментарисати шта хоћете али побједник избора је коалиција окупљена око СНСД-а и нормално је да они формирају владу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја се препознао

19.10.2014 18:41

Рекао је да су и затвореници у 99% гласали за њега, сто знаци да су препознали девијантно и бахато понасање актуелног предсједника РС које је блиско понасању повратницима у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

19.10.2014 18:52

Ма неће Милорад, Павић и Ћубриловић формирати владу. Дјокић че сада да наплати што су хапсили само његове кадрове приказујући то борбом против организованог криминала. У новој коалицији са СДС, ПДП, НДП, Домовина, Дјокић ће да поврати интегритет. А и странка му. Није луд да то пропусти. Сад ће он мало да заврће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

19.10.2014 19:00

Цуј странка која добије вецину треба да формира власт.Заборавио Баја 1998.г.када је са странцима формирао Владу а имао само два писланика, а сдс 39.Па није тада говорио која је странка имала вецину од народа.Он мисли да народ не памти.Он сваку ситуацију прилагодјава само с ом и тересу који лицемјер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

19.10.2014 19:16

"Јаки људи не нападају и не вријеђају. Гмизавци млате језиком без престанка." Ја овог Бају неотесаног не желим гледати 4 године још! И стварно никад нећу разумјети човјека који је свој глас дао овој сподоби злој!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

19.10.2014 19:18

поздрав за насег преседника а овим губитницима порука полако са коментарима па имате 4 године да писете ако це то неко цитати зивио миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

19.10.2014 19:20

Овом малом мису неко под хитно мора одузети хеликоптер, вратити га у законске оквире овластења и натјерати да поцне да води рацуна гдје и како троси паре које му није тата оставио у аманет!! Он се добро погубио у свему, али и тако погубљен троси нас новац, не татин. Мисиц малени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

19.10.2014 19:40

Хехе јос једном су будзетски побиједили ове из производње,висе среце други пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

19.10.2014 20:55

@"тигар" магарац у тигровој кози , јесам ли погрјесио ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како да не

19.10.2014 20:59

Два напредњака и два радикала бирају да ли да буду на власти са освједоченим кримосиам којим истиче рок трајања и то тако да сви заједно имају минималних 42 посланика (можда ни толико до краја изборног процеса). Таква влада нема шансе да састави мандат. Са друге стране могу изабрати другу страну и себи обезбједити дуго трајање на власти при чему Шукало може ојачати два до три пута упијајући пропале напредњаке оне несреће из Зворника.Одговори се сами намећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Ковачевић

20.10.2014 02:23

Додиче,ти ћеш формирати владу у Габели или Зеници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

20.10.2014 06:23

Памет у главу Додик, немој да се играс са недузним ,напаценим народом.Висе рада, мање прице,бајке остави за боља времена Додик.Доста бахатости ,.разговарај са свим странкама,доносите добре одлуке .НИКАДА СИТ НИЈЕ РАЗУМИЈО ГЛАДНОГ! провјерена изрека од народа Није истина ко је добио висе гласова да мозе радити ста му је воља са народом, то се немозе ни у куци својој примјенути ,мора се договарати са цлановима укуцана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛА

20.10.2014 08:50

ОВАЈ ПРИЧА У НЕКОМ БУНИЛУ. ДА ЛИ ЗНА ДА ДНС ИМА ЗА САДА САМО 6 ПОСЛАНИКА, А СНСД 33 ТО ЈЕ ЈЕДНАКО 39. ДА ЛИ ЗНА ДА СНСД НЕ МОЗЕ ФОРМИРАТИ ВЛАДУ. ГОТОВ ЈЕ ЗА 6 МЈЕСЕЦИ ПОНОВО ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

узбрдо не иде, само низбрдо

20.10.2014 14:04

Да видимо и ту владу. Ко ће се у тој твојој влади уопште хтјети прихватити да буде министар? Нико нормалан. Можда надјеш трећеразредних женки које би да се опаре и опробају угријати гузу у скупцјеним фотељама из Италије, у сали за састанке владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉЕКАР

20.10.2014 16:50

НЕКО СЕ СПРДА А НЕКОМЕ ОЦИ ИСКАЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робијас

20.10.2014 17:24

Не бих ја председнице тако против робијаса, ускоро цес и ти бити један од нас, па цес видјети како се дзогира спаваона, сви по затворима су мање покрали од тебе и твоје братије, цекамо те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

20.10.2014 18:53

Хоцемо Дебели Референдум хахаха!! Обецао си и хоцемо сад Референдум и да направис Хрватима ентитет као сто си им обецао заједно са србијанцима. Зато лијепо одалами од србијанске територије и направите сиптарски и устаски ентитет па владајте боли ме она ствар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

98 октана

20.10.2014 20:46

Милорад Додик је готов. Избори ће бити поновљени. Неће моћи украсти ништа. Џабе је потрошио паре плаћајући гласове и по 200КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

20.10.2014 23:00

Нормално да је 99% из затвора гласало за опзицију јер зеле Додика у њиховим редовима да их подуцава пљацкама и преварама…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

21.10.2014 07:24

Срам те било! Вјерујем да те људи у окружењу очима не могу гледати. Срам те било, ти се спрдас, а народу гори под ногама. Сандра

ОДГОВОРИТЕ
Name

сутра

21.10.2014 09:06

Са овим човјеком Репубика Српска може само у пропаст али Срби воле овна предводника па макар их одвео у пропаст, сами себи смо изабрали пропаст. Савез за промјене је све ово говорио али нашем народу треба дуго да дође у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

21.10.2014 12:13

25% људи је гласало за промјене, 27 % да остане исто, а остали нису изасли...сто знаци да је за промјене гласало само 25% људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутрални

21.10.2014 15:45

Не знам шта да кажем. Тешко је очекивати да ДНС после толиких година коалиције са СНСД одједном пређе у коалицију са СДС. А крив је Босић што је у мају ове године прекинуо преговоре са ДНС "док они не изађу из власти". Каква грешка....

ОДГОВОРИТЕ